Muziekmoment

21-10-2014 12:54

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: Ben Howard en Mon-o-Phone

Ben Howard – I Forget Where We Were

result (1)
Genre: pop
Een verrassend vervolg op het ietwat zoete debuut Every Kingdom van Ben Howard deze week. We kennen hem allemaal nog van de eeuwige hit Keep Your Head up, het meeslepende, vrolijke zomerliedje van drie jaar geleden. Op I Forget Where We Were horen we een een wat ingetogener geluid van Ben Howard. De stijl is nog precies hetzelfde, maar de boodschap is iets duisterder en daarom net wat spannender dan zijn gelikte debuutalbum. Howards dromerige zang en haast luie gitaar slaan wederom prima aan. Wellicht niet zo hitgevoelig als Every Kingdom, maar een waardige opvolger is I Forget Where We Were zeker.

Mon-o-Phone – Escapism

a2636845869_10
Genre: pop
Deze mix van Vlamingen en Nederlanders is er een die opvalt. Mon-o-Phone maakt een debuutplaat genaamd Escapism en verlegt daarmee muzikale grenzen. Van dromerige synth en triphop schiet de band door naar rustige surfsferen. Zelf noemen ze het Dark Indie Pop en die benaming is zo gek nog niet. Het duo weet op Escapism een bijzondere sfeer neer te zetten. De zwevende zang en de spannende synthesizers zorgen voor een soort droomgeluid, dat zelden zo goed is neergezet.