Opinie

Drammende duurzaamheidslobby verbiedt ambtenaren vlees te eten

'Meatless monday': anderen bepalen wat u eet

De ministeries van Buitenlandse Zaken, Sociale Zaken, Defensie en Infrastructuur & Milieu gaan voortaan voor de ambtenaren bepalen of ze wel of geen vlees eten. Hiervoor zal wekelijks een ‘Meatless Monday‘ worden geuintroduceerd, de wekelijkse vleesloze maandag. Op deze dag zullen er nog wel vleesgerechten te krijgen zijn in de kantine, maar zal vleesloos eten de ambtenaren zo veel mogelijk door de strot worden gedramd. 

De initiatiefnemer, het Food Cabinet, vindt vlees eten namelijk slecht: slecht voor het milieu, slecht voor de duurzaamheid, zielig voor de dieren en mensen die van vlees houden hebben hierdoor extra genot in het leven en dat kan niet de bedoeling zijn.

Bovendien hebben vegetariërs vaak te weinig keuze en dat is heel kwetsend voor vegetariërs, wat ook gewoon mensen zijn.

Hoe het toch kan dat een jammerende, drammende minderheid het Steeds. Maar. Weer. voor elkaar krijgt hun humorloze standpunten dwars door iedereen die het niét wil te duwen blijft onduidelijk.

Wel is duidelijk dat al die jammerende en drammende minderheden altijd ‘tegen’ iets zijn (nooit ‘voor’) en vrijwel alles haten wat het leven leuk en lekker maakt. Meer humor en meer genot is, helaas, nooit een ideetje van de drammende minderheid.

En omdat andere mensen, de meerderheid, wél een leuk en lekker leven lijden moet die meerderheid zo snel mogelijk stuk en voortdurend wordne lastiggevallen, als het even kan ook op kosten van die meerderheid die het wél prima voor elkaar heeft.

De Meatless Monday werd eerder al eens verplicht opgedrongen in de maag gesplitst dictatoriaal van boven af opgelegd ingevoerd op een universiteit. Dat vonden veel mensen stom. Terecht.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.