Opinie

Megabonuskerstquote: hilarische opinie in de Volkskrant

23-12-2014 18:38

“Kerst is van huis uit een christelijk feest en juist christenen zouden krachtig moeten protesteren tegen al het onrecht dat dieren wordt aangedaan. Dieren zijn schepsels van God en verdienen daarom respect en mededogen. Wat in de bio-industrie gebeurt, is letterlijk godgeklaagd, hemeltergend. Een belediging voor de Schepper. Als vrede ook geen vrede voor dieren betekent, stelt ze maar weinig voor.

Van het een komt ook zomaar het ander. Zolang er slachthuizen zijn, zullen er ook slagvelden zijn (Tolstoj). Wie wreed, moorddadig is ten aanzien van dieren, heeft al helemaal de houding, de mentaliteit dat ook te zijn jegens soortgenoten.

Elke vorm van wreedheid, of het nu ten opzichte van mensen of dieren gaat, is verwerpelijk. Daarom aan iedereen onze oproep: Doe een eerste stap naar de vrede door dieren geen onderdeel te laten zijn van het kerstdiner. Ook zonder gebruik te maken van dieren kun je vandaag de dag heerlijk en volop feestelijk eten. Alternatieven genoeg. Op deze manier kan Kerst echt een feest van vrede zijn. Door ons te bezinnen op ons consumptiegedrag doe je een betekenisvolle stap naar wereldwijde vrede.”

 

Ooooohkeeee….Tot zover de kwaliteitscourant Volkskrant. Wij bij TPO zijn vooral erg blij tenminste nog enige kwaliteitseisen ten aanzien van ingezonden opinie te hanteren. Een béétje realistische onderbouwing van het betoog bijvoorbeeld.
Extra: als u dit artikel nu retweet maakt u kans op gratis publicatie door de Volkskrant retweetpolitie in het Vonk-katern aankomende zaterdag!