Muziekmoment

05-01-2015 13:00

Terug van weggeweest: Muziekmoment! Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: The Red Phone en Bed Rugs.

The Red Phone – Dancing Like a Shark

THE_RED_PHONE_CD_COVER_CDBABY
Genre: bluesrock
Het eerste volwaardige album van de Tilburgs/Utrechtse formatie The Red Phone is er eentje om zeker niet over te slaan. Volledig zelf geproduceerd en opgenomen ligt daar Dancing Like a Shark. Een zeer catchy, bluesy en rockend album dat qua sound alle kanten opvliegt. Orgeltjes die aan The Doors doen denken, riffs die van Jack White hadden kunnen zijn en het doet ook zeker aan de Arctic Monkeys denken. Na een een vrij kille en stoere eerste helft wordt de plaat later persoonlijker en warmer. De stem van zanger en gitarist Sean Walsh (die veel ervaring opdeed met zijn tours door het Oostblok) veel weg van Dan Auerbach. Een fijn album om knallend je jaar te beginnen.

Bed Rugs – Cycle

bed-rugs-cycle-crunelle
Genre: rock
Het zijn barre dagen voor de muziekliefhebber, zo begin januari. Weinig releases, want alle kerstbonussen zijn er al lang en breed doorheen gejast. Gelukkig komt het Belgische Bed Rugs met een tweede plaat op de proppen en dat is er eentje van hoge klasse. Surfy Allah-Las geluiden, Oosterse gitaarlklanken en psychedelische jams. Dit album zit vol verrassingen en zet je telkens op het verkeerde been en blijft toch in z’n geheel zeer aangenaam om naar te luisteren. De band uit Antwerpen bewijst maar weer dat onze zuiderburen nog steeds beschikken over een eigenzinnige rockscene.