BITS: Gamenieuws – Total War: Attila, nieuwe 3DS verschijnt in februari

16-01-2015 16:15

Compacte Bits, deze week, met Total War: Attila, de New Nintendo 3DS, de remake van Majora’s Mask en een Pikachu-buttplug. U leest het goed: een Pickachu-buttplug.

Total War: Attila

Deze week verscheen er wederom een aardige trailer voor de strategiegame Total War: Attila. Het spel richt zich op de nadagen van het Romeinse Rijk, waarin grote volksverhuizingen op gang kwamen (o.a.) onder druk van de oprukkende Hunnen.

In het strategiespel kun je proberen om met verschillende stammen het West-Romeinse rijk het laatste zetje te geven, en zelf territorium te claimen of juist de glorie van Rome – tegen alle verwachtingen in – te herstellen. De game verschijnt op 17 februari voor de pc.

Pikachu! Ik kies ehm… jou liever niet!

Ergens wéét je wel dat er over de gehele wereld mensen zijn die… alternatieve voorkeuren hebben. Af en toe kom je echter iets tegen dat zó weird is, dat dit besef er weer even inknalt als Miley Cyrus in haar blote bips op een sloopkogel. Dames en heren: de Pikachu-buttplug! Pika pika!

WTF2

Zelfs het model kan het niet opbrengen om enthousiast te kijken! De blik zegt eerder: “Als je de foto gemaakt hebt, laat je dan mijn familie gaan?”

WTF3

New 3DS verschijnt in februari

Nu we het tóch over Nintendo hebben (hoewel we wagen te betwijfelen dat Nintendo iets afweet van deze Pikachu-merchandise): het bedrijf brengt op 13 februari de New Nintendo 3DS en de XL-versie van dat apparaat uit.

BITS_NN3DS

Ten opzichte van de 3DS en 2DS is het scherm wat groter en de processor een paar tandjes sneller. De New 3DS heeft daarnaast meer knoppen én een kleine analoge stick, waarmee sommige games wat makkelijker te besturen zijn. Daarnaast is de spelcomputer uitgerust met NFC, zodat je Amiibo’s ermee werken.

Op dezelfde dag verschijnt overigens de remake van The Legend of Zelda: Majora’s Mask (tip!) en Monster Hunter 4 Ultimate.

U merkt: aan het begin van het jaar moet de gamebusiness nog een beetje warmdraaien. Gelukkig hebben we dit geweldige archief met ruim 2.000 DOS-games nog! Stilstaan bij het afgelopen jaar kun je hier: bij ons jaaroverzicht 2014.

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected] , of volg Bits op Twitter: ‘@Bitspost‘.