Muziekmoment

05-02-2015 15:35

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: Two Gallants en Ty Segall Band

Two Gallants – We Are Undone

Two_Gallants_-_We_Are_Undone
Genre: rock
Vorig jaar stonden ze na vier (!) albums geproduceerd te hebben op London Calling en misschien komt de echte Europese doorbraak er wel aan met het vijfde album We Are Undone. Two Gallants, bestaande uit Adam Stephens en Tyson Vogel, bewijzen met deze plaat dat ze degelijke gruisrock kunnen maken. De band, die de roots heeft liggen in San Francisco, doet de afkomst in ieder geval zeker eer aan. De vuige zang van Stephens en zijn gitaar- en pianopartijen zijn leidend en zeer sterk. Met Stephens’ stem ontstaat er soms een Black Keys geluid, maar bijvoor ook The Killers zijn terug te horen. Drummer Vogel zorgt voor hoge backings en vooral retestrakke drums. Een spannende plaat die zomaar de doorbraak van Two Gallants gaat doorzetten.

Ty Segall Band – Live in San Francisco

ty-segall-band
Genre: rock
Wie temt deze rock ‘n roll freak? Ty Segall blijft maar smijten met goede platen. Krap een jaar na Sleeper kwam de geboren rocker uit San Francisco met de geniale plaat Manipulator, die ook weer leidde tot lovende woorden voor de multi-instrumentalist. En ja, wat is dan het enige dat nog ontbrak? Precies, een ronkende liveplaat. En die kregen we. Samen met de band die met hem meedoet tijdens tours krijgen we werk van 2011 tot nu voor de kiezen en dan vooral de heftigsten. Een fijn optreden dat Segall vastlegt zoals hij is. Vuig, explosief en immer noisey.