Interview

Wolf Alice: ‘London Calling was een kantelpunt’

09-02-2015 15:29

Het gaat hard met Wolf Alice. Met nog geen album op zak staan ze donderdag als ‘main support act’ van Alt-J op het podium van de Heineken Music Hall. Gehyped door het Britse NME en tal van andere blogs zijn de shows in de UK stijf uitverkocht. We spreken ze voor hun optreden.

IMG_6702
“Het is echt te gek dat het zo goed gaat. Dat de Britse pers zo lovend over ons is werkt enorm in ons voordeel.” De bandleden kijken met een gemixt gevoel terug op hun vorige optreden in Amsterdam. Drummer Joff Oddie: “London Calling was voor ons een soort kantelpunt. Ik weet nog wel dat ik me totaal niet goed voelde die dag. De voormalige tourmanager vond toen dat ik maar whisky moest gaan drinken, half lam stond ik toen op het podium. Ondanks dat merkten we op London Calling dat onze muziek groeide.”

Als een huis

En dat is vanavond in de HMH te merken. Hun laatste single Moaning Lisa Smile wordt goed door het publiek ontvangen. Het geluid laat af en toe te wensen over, maar de liedjes van Wolf Alice staan vanavond als een huis. Het beste zijn ze als het zwaardere gitaarwerk wordt ingezet.
IMG_6703

IMG_6704
Dat die sound terugkomt op het album kan de band bevestigen. “Ja het zwaardere werk staat zeker op ons album. Maar dat niet alleen. Het album is een evolutie van de EP’s die we hebben uitgebracht. Jullie kunnen zowel popliedjes verwachten als meer grunge-achtige nummers op de plaat.” Dat popnummers de band ook goed afgaan wordt duidelijk als Wolf Alice het ingetogen Blush inzet. Minder goed gaat het als hun bekendste nummer Bros wordt gespeeld, opnieuw staat het geluid slecht afgesteld. De band sluit af met een stevige versie van het nummer Fluffy, hun eerste single. Wolf Alice zorgt ervoor dat de HMH goed is opgewarmd voor Alt-J.

Armoedig busje

Als we de bandleden vragen of ze een beetje zin in hebben in hun optreden op Best Kept Secret beginnen ze enthousiast te vertellen: “Ja! Best Kept Secret. Prachtig festival is dat. Twee jaar geleden stonden we er ook. Toen was alles nog totaal anders. We hadden toen letterlijk geen cent op zak. Een vriend van ons reed ons in een armoedig busje destijds naar het festival. We sliepen in tentjes naast ons busje. Ik weet nog wel dat de beveiliging lachend foto’s daarvan maakte. Zo armoedig zag het eruit,” vertelt Joff Oddie lachend. “Gelukkig was er een open bar en hadden we een geweldige festivalervaring. Echt een topweekend was dat. We hebben erg veel zin in dit jaar!”
IMG_6705

IMG_6706 (1)
Het debuutalbum van Wolf Alice komt in juni uit.