Meatless Monday

20-04-2015 14:32

Meatless monday hoeft niet saai te zijn. Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër snapt dat maar al te goed, bij haar is het altijd meatless monday. Elke maandag voorziet ze ThePostOnline van een fijn vegetarisch recept.

Dit recept ontdekte ik bij mijn oude oppas met wie ik nog steeds regelmatig leuke dingen doe en lekkere recepten uitwissel. Ik kwam eten bij haar thuis zoals zo vaak en daar lagen keurig zes dunne ronde pizzabodems klaar op haar aanrecht, alvast ingesmeerd met de eerste laag tomatensaus. Ik was werkelijk onder de indruk want dacht dat ze de hele middag pizzadeeg had staan maken, een klus die mij altijd buitengewoon ingewikkeld heeft geleken en daarom afschrikt. Niets bleek echter minder waar. Het zag eruit als pizza, het smaakte als pizza, het rook zelfs als pizza, maar het waren WRAPS! Een geniale uitvinding en te leuk om mensen mee te verrassen.

Wat heb je nodig?

Voor het pizzadeeg (niet dus):
– 1 grote wrap per pizza (ik zou kiezen voor volkoren, maar alles is natuurlijk goed)

Voor de vulling:

– Tomatensaus (de makkelijkste en snelste oplossing is je favoriete pastasaus te gebruiken, mijn favorieten voor deze ‘pizza’ zijn Arabiata, ‘zongedroogde tomaten’ of ‘pecorino en knoflook’ van Bertoli. Je kan de tomatensaus natuurlijk ook zelf maken door tomaten te ontvellen met heet water, in stukjes te snijden en te laten inkoken met uitjes, knoflook, balsamicoazijn en zout en peper.)
– Doosje gemengde paddenstoelen
– Eventueel wat geraspte kaas (pecorino of parmezaan is altijd lekker)

Voor de garnering:

– Handje rucola

Maar hoe maak je het? Het volledige recept vind je op De Hippe Vegetariër!