11 films om te kijken als je ziek bent

29-04-2015 13:00

2015 is tot nu toe niet echt mijn jaar, al verschillende keren werd ik gevloerd door een grieperig gevoel en stevige verkoudheid. Zitten achter m’n laptop houd ik dan niet lang vol en ook lezen kost veel energie, wat ontzettend vervelend is als de tentamens dichterbij komen. Bummer.

Wat dan overblijft is veel slapen, sloten hoestdrank en zakken drop wegwerken, een beetje knuffelen met kat Chuck (die me echter telkens met grote angstogen aankijkt als ik een hoestbui krijg) en.. films kijken. Lig je als een zielig kuikentje onder de dekens? Dan helpen deze films je wellicht bij een voorspoedig herstel.

01. The Maze Runner

Doet enigszins denken aan The Hunger Games, maar geeft er toch een eigen fijne draai aan. Met genoeg actie, complottheorieën en ‘mindfuck’-momenten. Ik verwacht dat er nog een vervolg komt, dus fingers crossed!

02. Belle & het Beest

Good old Disneyfilms zorgen gegarandeerd voor een voorspoedig herstel. Al vanaf kleins af aan gaan deze in de video- en dvd-speler als ik snotterend op de bank lig. Andere aanraders? Pocahontas, Mulan en de Klokkenluider van de Notre Dame.

03. About Time

Romantisch, maar niet té zwijmelachtig. Door de film vraag ik me altijd af wat ik zou doen als ik terug in de tijd kon reizen.

Lees verder op Sylvia’s blog.