Studentenrecept: gehaktballetjes in tomatensaus

15-05-2015 18:02

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Goedenavond! Vandaag had ik een awesome zaterdag. Om 9 uur vanochtend stonden de mannen van De Studenten Kookshow/Fourcreating bij me op de stoep voor een filmdag voor een heel tof project dat we samen zijn aangegaan. We hebben tot 3 uur vanmiddag gefilmd in een kookstudio en het was a w e s o m e. Binnenkort komen er drie (!) video’s online, dus abonneer je vooral op mijn YouTubekanaal en like de Facebookpagina van De Studenten Kookshow om op de hoogte te blijven!

Dus, de dag was awesome en die moet dan afgesloten worden met een awesome maaltijd. Ik heb deze week bijna nog geen boodschappen gedaan, omdat ik begin van de week een groentepakket toegestuurd kreeg van een PR bureau. Vet heerlijk! Vandaag maakte ik een couscousgerechtje met mijn famous gehaktballetjes in tomatensaus en ik maakte de tomatensaus voor de verandering eens zelf, van vleestomaten. Dit was lekkerrrrrr dus ik vind het leuk om het recept met je te delen. Lees je mee?

Nodig voor één persoon: couscous – 1 vleestomaat – 150gr half-om-half-gehakt – eetlepel komijnzaad – 1 cracotte/wat paneermeel – 1 eetlepel pijnboompitten – 1/2 bol mozzarella – 7 cm courgette – beetje verse basilicum – 1/2 tablet kippenbouillon – 1 blikje tomatenpuree

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.