Bits – Gamenieuws: games, nieuwtjes en véél trailers van de E3

19-06-2015 16:00

Deze week was Los Angeles de achtergrond voor de E3; de belangrijkste gamebeurs ter wereld. In deze Bits dus een jumboverzameling nieuwtjes en trailers! Fijn weekend!

Microsoft
Van alle presentaties maakte Microsoft de beste indruk. De Xbox One krijgt er binnenkort wat aardige games bij. Daarnaast werd bekendgemaakt dat de Xbox One binnenkort óók Xbox 360-spellen afspeelt. Je stopt de oude discs in de One, waarna hij een bijgewerkte versie van het spel downloadt.

De Xbox One ligt qua verkoopaantalen behoorlijk achter op de Playstation 4, dus dit is een behoorlijk slimme move. Waarom zou je niet overstappen als de One oudere én nieuwe spellen draait? Clever girl!

HoloLens-demo

Halo 5: Guardians

Cuphead

Ashen

Rise of the Tomb Raider

Gears of War 4

Sony
Sony’s show was enigszins een tegenvaller. De Japanners lieten weliswaar zéér veelbelovende spellen zien, maar deze verschijnen bijna allemaal dit jaar niet meer…

Playstation heeft echter wel een deal met Activision gesloten, zodat de downloadbare extraatjes van Call of duty: Black Ops III eerder op de PS4 te spelen zijn. De afgelopen jaren had Microsoft zo’n afspraak, maar die komen rond dezelfde tijd ook met een schietspel op de proppen: Halo 5.

The Last Guardian

Final Fantasy VII – remake

Horizon: Zero Dawn

Uncharted

Nintendo
Dankzij goede games als Mario Kart 8 en Smash Bros., de aardige verkoop van de 3DS en Amiibo-figuurtjes is Nintendo weer in de zwarte cijfers beland. De presentatie van dit jaar was wel aardig, maar niet érg goed. De nieuwe Yoshi- en Star Fox-games zien er gaaf uit, maar voor de Wii U lijkt dit jaar niet bijzonder veel te verschijnen. Het is wél zo dat de games díe getoond worden dit jaar of begin 2016 verschijnen. Als je dat vergelijkt met Sony, die vooral games voor 2016 lieten zien, valt het wel mee.

Opmerkelijk dieptepunt: Nintendo kondigde een nieuw Metroid-spel aan voor de 3DS. Het is een multiplayershooter waarin je niet als heldin Samus Aran speelt. Natuurlijk begonnen boze fans meteen een petitie om dit spel… te annuleren. Als het niet is wat sommige fans willen hebben, dan mag het niet bestaan!

De hoogtepunten van de Nintendo-presentatie zie je hier:

Yoshi’s Woolly World

Star Fox Zero

The Legend of Zelda: Triforce Heroes

En dan nog dit
Ubisoft verraste met een nieuwe South Park-RPG, en toonde verse beelden van The Division. Deus Ex: Mankind Divided lijkt een behoorlijk spannend sciencefictionschietspel te worden, en Metal Gear Solid V… is even onnavolgbaar als altijd.

South Park: The Fractured but Whole

The Division

Deus Ex: Mankind Divided

Metal Gear Solid V

Fallout 4

Fallout Shelter

Tijdens de presentatie van Fallout 4 werd er een leuk managementspel online gezet op de App Store. In Fallout Shelter speel je de baas over een schuilkelder, die het dagelijks leven in goede banen moet leiden.

De gratis game is hier te downloaden voor je Iphone of Ipad!

Doom 4

Star Wars Battlefront

Unravel

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar[email protected], of volg op Bits op Twitter: ‘@Bitspost’.