BITS – Gamenieuws: pc-versie van Batman is niet best man, Tale of Tales stopt

26-06-2015 16:00

Na de enorme E3-trailerlawine van vorige week is het gamenieuws weer even in wat rustiger vaarwater terechtgekomen. Arkham Knight werkt niet op de pc, Tale of Tales zegt het medium vaarwel en Apple slaat weer eens door met het verwijderen van vlaggen uit de App Store.

Problemen voor Batman: Arkham Knight

Deze week verscheen de nieuwste Batman-game, getiteld Arkham Knight. Op de Playstation 4 en Xbox One werkt dit actiespel, waarin je als Batman rigoreus optreedt tegen crimineel gespuis, prima. De game krijgt hoge cijfers, en het lijkt ons dat je je hier geen buil aan kunt vallen.

BITS_BATMAN

De pc-versie is… een ander verhaal. Vooral als je een AMD-videokaart gebruikt ontstaan er problemen. Haperend beeld en geluid, framedrops en zelfs mokerharde crashes komen regelmatig voor. Mocht je de game gekocht hebben en ontevreden zijn, dan kun je je geld terugvragen. Warner Bros heeft Arkham Knight zelfs helemaal van Steam verwijderd tot de problemen gefixt zijn. Enerzijds is dat doortastend optreden, en behoorlijk bewonderenswaardig in de gamesindustrie. Anderzijds vragen we ons wel af hoe het kan dat een krakkemikkige versie van het spel sowieso uitgebracht is.

Dat wordt dus wachten op een fix voor de pc, of je speelt ‘m gewoon op de console; daar is ook niets mis mee.

Tabee, Tale of Tales

De Belgische studio Tale of Tales heeft aangekondigd te stoppen met het maken van games. Aanleiding is het floppen van de meest recente titel, genaamd Sunset.

De games van Tale of Tales waren niet altijd ‘leuk’, maar ze verkenden wel op avant-gardistische wijze de mogelijkheden van dit betrekkelijk nieuwe medium.

Graveyard liet je stilstaan bij de eindigheid van ons leven, en het bizarre The Path is een eigentijdse, lugubere kijk op het Roodkapje-verhaal. Zoals wel vaker met avant-gardistische projecten heeft Tale of Tales zeker invloed gehad op indie-games en zelfs de industrie als geheel. Spijtig dat men nu besluit om te stoppen met games.

Apple verwijdert alle ‘Confederate flags’ uit App Store

De relatie tussen Apple en games is altijd al enigszins ongemakkelijk geweest. Vrij regelmatig worden maatschappijkritische titels verwijderd van de App Store. Het motto: als je meer te weten wilt komen over discriminatie en onderdrukking, dan lees je maar een boek.

BITS_VLAG

Nu in de Verenigde Staten de discussie oplaait over de Confederate Flag, de vlag van de zuidelijke staten tijdens de Amerikaanse burgeroorlog, neemt Apple geen halve maatregelen. Álle apps waarin de vlag te zien is zijn verwijderd. Ook educatieve apps of spelletjes waarin je bijvoorbeeld de slag bij Gettysburg naspeelt.

Je kunt ook doorslaan, zeggen we maar.

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected] , of volg Bits op Twitter: ‘@Bitspost‘.