Recensie

Daredevil: Nog meer slachoffers

26-06-2015 12:31

De dood van Wilson Fisks (Vincent D’Onofrio) rechterhand James Wesley (Toby Leonard Moore) zal grote implicaties hebben, dachten we vorige week nog. Marvels Daredevil zit nu in z’n twaalfde aflevering en dus wordt het tijd dat de boel langzaam afgerond wordt. De onderliggende dreiging van de slechterik en het feit dat hij lijkt te winnen en Matt (Charlie Cox) alles moet opofferen om zijn doelen te bereiken zoals leermeester Stick hem al vertelde, maken het een spannend verhaal. The Ones We Leave Behind schept een grimmig beeld van de toekomst voor Hells Kitchen, mocht Fisk daadwerkelijk winnen.

Matt v Madame Gao

Dat Fisk rijk moest zijn, dat was wel duidelijk. Maar waar hij het opkopen van alle huizenblokken in Hells Kitchen van betaalde, was voor Matt nog niet helemaal duidelijk. Mede dankzij Ben Urich (Vondie Curtis Hall) leert hij dat nu wel. Fisk blijkt de tussenman te zijn en distribueert de heroïne van Madame Gao (Wai Ching Ho). Via een blinde dealer die zij gebruikt, achterhaalt Matt het adres van het pakhuis van Gao. Daar gaat hij ’s nachts naartoe om de boel eens flink op te schudden.

Matt slaat weer een boel mensen in elkaar en er ontstaat in de chaos een brand. Als hij Gao vindt, probeert Matt haar te ondervragen, maar de oude dame is niet wat ze lijkt. Ze geeft Matt een klap (waardoor hij naar de andere kant van de kamer vliegt) en weet te ontkomen. Maar dat Matt haar gevonden heeft is voor Gao genoeg reden om weg te gaan uit New York. Eerst rondt ze de zaken met Leland Owlsley (Bob Gunton) af. De twee blijken de aanslag op Vanessa (Ayelet Zurer) georganiseerd te hebben. Mocht Fisk daar ooit achter komen, zal zijn wraak zoet zijn…

Ben Urich

Ondertussen doet Ben Urich nog onderzoek naar Fisk. Karen (Deborah Ann Woll) waarschuwt hem dat Fisk waarschijnlijk wraak zal gaan nemen voor het bezoek dat ze aan Fisks moeder pleegden. Maar Ben voelt zich niet geïntimideerd, al wordt hij op praktisch elke mogelijke manier tegengewerkt in zijn onderzoek. Zo is zijn baas omgekocht door Fisk en wordt hij bij zijn werk ontslagen.

Als Ben die avond thuis komt, schrijft hij verder aan zijn artikel. Maar dan zien we op de achtergrond niemand minder dan Fisk zitten. De twee praten in een bloedstollende scène over wederzijds respect en Fisk vertelt Ben dat hij zijn journalistieke werk belangrijk vindt. Maar dat hij zijn moeder had bezocht, is de druppel voor Fisk, die ineens Ben bij zijn keel grijpt en hem wurgt. Het is een sterke scène om een aflevering mee te eindigen en het laat zien dat de zaken heel snel erg serieus worden.

Het net begint zich te sluiten

Maar ondanks dat Fisk wraak nam op de daden van Karen en Ben, begint het net zich langzaam te sluiten rond de man. Foggy en zijn oud-collega en vriendin Marcy onderzoeken de daden van Fisk middels documenten die bij het advocatenbureau waar ze werkt, liggen. Vermoedelijk zullen ze daar snel materiaal vinden en daarmee heeft Fisk er nog een nieuwe formidabele tegenstander bij.

Iedereen werkt nu naar één doel: Fisk neerhalen. Tegelijk probeert Fisk zijn partners allemaal uit de weg te ruimen, zodat hij in zijn eentje de baas van Hell’s Kitchen kan zijn. Madame Gao zal vermoedelijk aan hem ontsnappen, maar of Leland nog veilig is? Ook daar kan het wel eens mis gaan voor Fisk, en hoe dat vermoedelijk gebeurt zien we volgende week in de laatste aflevering.