Weten & Tech

Mans’ Brulding: BMW R nineT Highway Fighter

27-06-2015 15:30

BMWRnineTb

 
“Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is er de mooiste van het land?” Flikker op lillikerd, je reflectie verstoort de lijnen van Kaichiro Kurosu’s BMW R nineT Highway Fighter. De schoonste boxer ter wereld.

Eigenlijk zat custom bike bouwer Kaichiro Kurosu in de Harley’s, maar ja daar zit iedere boerenlul met fantasie en een schuurtje al zo’n beetje in. Toen ontdekte hij de BMW boxers om creatief te bewerken. Creatief genoeg om een van vier Japanse tweewielige fantasievollen te worden die in een Custom Project octanisch artistiek los mochten gaan op de vorige jaar geïntroduceerde BMW R nineT. Een luchtgekoelde 1170 cc boxer die bij 7750 tpm 110 pk loslaat.

Om langs te lopen, de R nineT (foto: BMW Nederland)
BMWRnineTstandaard

 
Het viertal nam voor dit BMW Japan Custom Project elk een standaard R nineT in ontvangst, duwden ze hun schuurtjes in en togen aan de slag.

BratStyle‘s Go Takamine ging voor een Easy off-road look, Hidemo‘s Hideya Togashi gaf het een klassiek race-uiterlijk en 46Works‘ Shiro Nakajima maakte er een blootmotor voor cafébezoek van. Alle drie ontwerpen waar je bij stil blijft staan. Cherry’s Company‘s Kaichiro Kurosu’s Highway Fighter leidt echter tot samenscholing. Onderstaand ziet u verder waarom. Met hier bij bikeexif.com meer verhalen uit de schuurtjes.

Kaichiro Kurosu op zijn Highway Fighter
BMWRnineTe

Cherry04 BMWRnineTf

 

‘Final Chapter’


 
Highway Fighter foto’s: screenshots van Racer TV youtube-uploads 1 en 2