BITS – Gamenieuws: info over Battlefront, Renowned Explorers

03-07-2015 16:00

Dit weekend heb je weinig tijd om te gamen! De Tour start in Utrecht, en overal in het land is het zó heet dat slechts een paar koude pilsjes (of colaatjes, zo u wilt) soelaas bieden! Speciaal voor jullie dus een compacte Bits!

Uncharted 4

Tijdens Sony’s persconferentie op de E3 werden we reeds vergast op wat mooie beelden van Uncharted 4. Deze gameplaytrailer gaat verder waar de demo ophield. Leuk om even te checken; de actie was al bespottelijk, maar gaat in het vervolg door naar standje 11.

Star Wars Battlefront lekt alfabeelden

Star Wars Battlefront wordt momenteel keihard getest. Verschillende spelers posten her en der informatie, en zelfs gameplaybeelden. Zodra Electronic Arts daar achter komt worden de video’s verwijderd, en de spelersaccounts geblokkeerd. Aardig wat Bothans hebben dus een hoge prijs voor deze informatie betaald…

Een voorlopige wapenlijst (het is onduidelijk of ze allemaal in het spel verschijnen, of dat er misschien nog meer bijkomen) vind je hier. Het lijk een willekeurige verzameling letters en cijfers, maar natuurlijk (natuurlijk!) staan deze fantasiewapens allemaal op Wookieepedia.

E11
A280
DH-17
DL44
DLT19
DLT20a
EE3
Raketwerper
SE14c
T21

Naar verluidt is de EE3 het geweer van de premiejager Boba Fett. Geruchten dat deze gesel van het universum in de game zit waren er al, en lijken dus te kloppen

Boba Fett; de Gesel van het Universum

Zoals we gewend zijn uit de Battlefront-serie, zitten er ook zat voertuigen in het spel. De bekende speederbikes, X- en Y-Wing, TIE-fighter en –bomber en de lopende vechtrobots uit The Empire Strikes Back. Schijnbaar zitten ruimteschepen als de Star Destroyer en Mon Calamari Cruisers ook in de game, maar het is niet duidelijk of spelers die kunnen besturen.

Star Wars Battlefront was wat ons betreft één de hoogtepunten van de E3; de game verschijnt rond 17 november op de pc, Playstation 4 en Xbox One.

Renowned Explorers

Abbey Games had aardig wat succes met de ‘god-sim’ Reus. In hun nieuwe game Renowned Explorers speel je een ontdekkingsreiziger die waardevolle kunstschatten opspoort. De game lijkt een leuke mix van management en turn-based strategy.

Renowned Explorers verschijnt op 2 september voor de pc, Linux en Mac.

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg op Bits op Twitter: ‘@Bitspost’.