Amsterdam Gay Pride – Negen dagen feest met TPO’s roze verslaggever Chris Aalberts

25-07-2015 14:11

Misschien is het u ontgaan, maar het is deze week Amsterdam Gay Pride. Als u niet tot de doelgroep behoort of niet in Amsterdam woont, dacht u wellicht dat dit een andere naam is voor een jaarlijkse botentocht door de Amsterdamse grachten, maar niets is minder waar. De twintigste editie van dit evenement duurt maar liefst negen dagen en bestaat uit tientallen evenementen.

Roze Week bij ThePostOnline

De komende dagen is het daarom ook Roze Week bij ThePostOnline: Chris Aalberts trekt erop uit om in roze overhemd verslag te doen van de feestelijkheden. Er blijken nogal wat doelgroepen te zijn: er is een transpride voor transseksuelen met een sessie over trans mannelijkheid, een sessie over jong en verliefd zijn, een grey pride en roze bingo voor ouderen, een feest voor homo’s uit de buurt, een wandeltocht voor homotoeristen, een roze zwemfestijn, een roze wandeltocht, een kerkdienst voor gelovige homo’s en een bijeenkomst voor roze Joden. En deze lijst is onvolledig.

Erotische man in de kunst

Er zijn ook allerlei tentoonstellingen: in het Tropenmuseum is informatie over homo’s in China, Artis geeft rondleidingen over homoseksualiteit bij dieren, bij Gays en Gadgets is er ruimte voor de erotische man in de kunst en er is een expositie over de levens van roze ouderen.

Roze politiek

En politiek is er ook: D66 discussieert over het stigma van HIV, er is een bijeenkomst over roze asielzoekers en een over homofoob geweld. Op zaterdagmiddag zullen politici massaal weer hun gezicht laten zien bij de canal pride om de roze stemmer positief te stemmen. Helaas is de eerste teleurstelling al een feit: TPO’s roze verslaggever kreeg geen toestemming mee te varen met de boot van D66 want daar is pers ‘niet toegestaan’. En dat bij het belangrijkste roze media-evenement van het jaar. Vooralsnog is hij wel welkom bij GroenLinks.

Tijd dus om erop uit te trekken in de roze wereld. Morgen: de openingsreceptie van de Gay Pride in het Amsterdamse Andaz-hotel. Zelf ook naar de Gay Pride? Het programma vindt u hier. Homoseksualiteit niet vereist.

In de maand juli organiseert ThePostOnline een crowdfunding-actie: stuur Chris Aalberts vanaf september naar Brussel om twee keer per week verslag te doen van Europese politiek. Je kunt ook bijdragen aan deze actie. Lees hier meer.