BITS – Gamenieuws: World of Warcraft, Beyond Eyes, Mirror’s Edge

07-08-2015 16:00

Deze week vond de Gamescom-beurs plaats in Keulen! Check het gamenieuwsoverzicht voor weetjes over World of Warcraft, Star Wars: Battlefront en het betoverende Beyond Eyes!

World of Warcraft: Legion

World of Warcraft heeft al enige jaren te kampen met spelers die weglopen. Vlak na elke uitbreiding veren de nummers weer op, maar zodra men de raids heeft uitgespeeld loopt de ballon weer half leeg. Deze week werd bekend dat er nog zo’n 5,6 miljoen betalende spelers over zijn, het laagste aantal sinds 2005!

BITS_WOW_LEGION_GAMESCOM

Het grote verschil is dat het aantal spelers toen juist groeide, terwijl het er nu sinds 2011 alleen maar minder worden. Blizzard kondigde op Gamescom een nieuwe uitbreiding voor het online spel aan, getiteld: Legion
De level cap stijgt naar 110, en het verhaal in de uitbreiding draait om de terugkeer van het Burning Legion; boze monsters die ook centraal stonden in Warcraft III en The Burning Crusade.

BIT_WOW_DEMON_HUNTER

Een nieuwe class is de ‘Demon Hunter’. Deze kan zich richten op het aanbrengen van schade, of juist het opvangen van klappen. Het gaat om een zogeheten ‘hero class’, dus je begint al met een behoorlijk hoog level, niet op level 1.

Nieuwe WoW-uitbreidingen verschijnen doorgaans in het najaar. Als men het snel dalende aantal abonnees in acht neemt, zou het nog wel eens wat sneller kunnen gebeuren.

Luchtgevechten in Battlefront

Af en toe dromen we nog wel eens weg bij de Star Wars-dogfights die we speelden in TIE-Fighter en Rogue Squadron. Op Gamescom kwam naar buiten dat het schietspel Star Wars: Battlefront een speciale spelstand heeft voor de bekende X-wings en TIE’s.

We hadden al aardig wat zin om Battlefront te spelen, en de luchtgevechten maken dit verlangen er niet bescheidener op. Als het niet in een losse game kan, dan maar als onderdeel van een shooter!

Beyond Eyes

Op de E3 stond de Nederlandse Sherida Halatoe al op het podium om haar spel Beyond Eyes te showen. De game draait om het blinde meisje Rae, dat haar kat probeert te vinden.

De spelwereld begint als leeg doek, maar door te luisteren en objecten aan te raken, ontstaat langzaam maar zeker een aquarelachtige omgeving. De game werd deze week onverwacht uitgebracht op de Xbox One, een Playstation 4-, pc-, Mac- en Linuxversie verschijnen later dit jaar.

Meer info over Beyond Eyes vind je hier!

Mirror’s Edge: Catalyst

Mirror’s Edge was een vermakelijke free-running game, waarin je als de atletische Faith inbrak in verschillende gebouwen. Een écht commercieel succes was het spel niet, maar in februari verschijnt er tóch een opvolger, Mirror’s Edge: Catalyst

Assassin’s Creed Syndicate

Assassin’s Creed: Unity was vorig jaar een probleemkindje voor Ubisoft. Het spel werd geplaagd door vele bugs, en veel online-elementen kwam hierdoor niet echt uit de verf.

Dit najaar verschijnt een nieuw deel, genaamd Syndicate dat zónder online opsmuk uitkomt. De strijd tussen verschillende mysterieuze ordes zet zich voort in victoriaans Londen. Je waant je zo in een aflevering van Ripper Street!

Assassin’s Creed: Syndicate verschijnt dit najaar voor alle platformen, behalve de Wii U. Awwww…

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg op Bits op Twitter: ‘@Bitspost’.