BITS – Gamenieuws: Metal Gear Solid V, Youtube Gaming en Flippen!

28-08-2015 16:05

Eindelijk is de komkommertijd voorbij! Youtube begint een streamingdienst voor games, Hearthstone en Diablo III krijgen updates, en het is bíjna tijd voor Metal Gear Solid V. Fijn weekend!

Lawbreakers

Clifford Bleszinski werkt al een tijdje samen met Arjan Brussee aan een nieuwe game, met als werktitel Bluestreak. Deze week werd de échte naam van het spel bekend: Lawbreakers. In deze trailer kom je iets meer over het verhaal te weten.

De trailer wijst er sterk op dat Lawbreakers een schietspel wordt, waarin de zwaartekracht een belangrijke rol speelt. Of dit alleen geldt voor de verschillende levels (die rondzweven ofzo), of voor de gameplay is nog niet duidelijk, maar we hopen het laatste. Meer informatie wordt één dezer dagen naar buiten gebracht.

*Update*

Oh, kijk eens aan: daar is al een nieuwe trailer! Het lijkt wel oldskool Unreal Tournament!

In ieder geval is het interessant om te zien waar Bleszinski (na meerdere Gears of War-spellen) mee aankomt.

Bleszinski over Gears of War

En nu we het toch over Clifford Bleszinski hebben…

Deze week verscheen een remake van het schietspel Gears of War, dat veel opzien baarde op de Xbox 360. Het speelt grotendeels hetzelfde, maar is grafisch gezien behoorlijk opgepoetst. Tegelijkertijd heeft men de multiplayer verbeterd, waardoor je elkaar online een stuk stabieler en vloeiender aan stukken schiet.

De bedenker van de serie, Cliff Bleszinski, greep het moment aan om wat te vertellen over hoe de Gears of War-serie ontstaan is.

BITS_BLESZINSKI

Bleszinski heeft de reputatie om nogal lomp of deuzig uit de hoek te komen, maar in zijn tweetsessie vertelt hij openhartig over zijn privéleven, en geeft hij een paar aardige anekdotes. Schijnbaar was de martelscène in Gear of War 2 bedoeld als commentaar op Guantanamo Bay. O… kee.

Check hier de gehele Twitter-sessie op Storify!

Youtube gaat de concurrentie aan met Twitch

Video’s waarin games gespeeld worden zijn bijzonder populair op Youtube. Twitch is een andere populaire site, waar je zelfs live mee kunt kijken. Youtube wil hier natuurlijk ook een graantje van meepikken, en kwam deze week met Youtube Gaming.

BITS_GAMING_YOUTUBE

Op deze site kun je games zoeken en checken of iemand ze op dit moment aan het spelen is. Werkt behoorlijk slick! Youtube is natuurlijk een videogrootmacht, dus we zijn benieuwd wat Twitch hier binnenkort tegenover gaat stellen.

Diablo III- en Hearthstone-updates

Als je deze week inlogde op Battle.net, dan werd de situatie in veel gevallen een beetje hachelijk! Het kaartspelletje Hearthstone ontving een nieuwe uitbreiding, waardoor spelers en masse wilden spelen. De add-on heet The Grand Tournament, en bevat 132 nieuwe speelkaarten om mee te experimenteren.

Deze week ontving ook Diablo III een update. Nieuwe gebieden, items y mas! Wellicht de moeite waard om weer even terug te keren naar New Tristram.

Metal Gear Solid V

Volgende week verschijnt Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Het lijkt er sterk op dat dit het laatste deel uit de serie is waar bedenker Hideo Kojima iets mee te maken heeft. De trailer die hij deze week online smeet, lijkt een afscheidsbrief aan zowel zijn serie als de fans.

De game verschijnt komende week op de pc, Playstation 3 en 4, en de Xbox One en 360.

Flippen!

Van een geheel andere orde: het mobiele spelletje Flippen verschijnt over een week voor Android en iOS. De platformgame is gemaakt door Glenn Verheij, en het ziet er nu reeds gekmakend uit. Een stip racet door een level; door te tappen spring je naar het plafond, om daar je weg te vervolgen.

https://www.youtube.com/watch?v=e9b0L45y4Dk

Flippen verschijnt op 4 september en kost €1,99.

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar[email protected], of volg Bits op Twitter:@Bitspost’ of op Facebook!