‘Islamitische vluchtelingen in verzet tegen christelijke hulpverleners en medebewoners’

24-09-2015 13:17

Er woedt een ‘geestelijke strijd’ in AZC’s en andere vluchtelingenopvanglocaties tussen christenen en moslims. De christenen dreigen in deze ‘strijd’ het onderspit te delven. Dat concludeert het Reformatorisch Dagblad op grond van een getuigenverklaringen van een christelijke hulpverlener en diverse signalen uit onder andere asielzoekerscentra.

Volgens een vrijwillige christelijke hulpverleenster die werkte bij de noodopvang in het Rotterdamse Erasmus Sportcentrum is de ‘geestelijke strijd gigantisch’. Ze meldt dat christelijke asielzoekers ‘doodsbang’ zijn en zelfs ‘hun bijbel niet durven te lezen’.

Ook zouden moslims, die geen vluchteling zijn, zich steeds nadrukkelijker manifesteren bij de noodopvang. Ze zouden vluchtelingen onder druk zetten om deel te nemen aan het Offerfeest en vluchtelingen aansporen geen goederen aan te nemen van christenen. Zelf delen ze ook spullen uit maar die zijn alleen voor moslims: “Eén vrouw kreeg te horen dat ze eerst een hoofddoek moest opdoen voordat ze spullen mocht aannemen”.

Volgens het Reformatorisch Dagblad is de nadrukkelijke aanwezigheid van moslims bij AZC’s nieuw. Hulpverlening was altijd, traditioneel, een christelijke aangelegenheid.