Achtergrond

Policorwatch: feministen boos om knappe lingeriemodellen

04-02-2016 15:34

Yup, even more than THAT ?. http://i.victoria.com/Kfq

Geplaatst door Victoria’s Secret op zondag 24 januari 2016

 

Wij verzinnen het ook allemaal niet, maar in de dagelijkse FeministenBoosWatch is er vandaag sprake van een retro-ophefje: goeie ouwerwetse ‘lustobject’-booswoede. Wat wil het geval: het lingeriemerk Victoria’s Secret, bekend van het gebruik van superlekkere modellen in seksueel suggestieve setting, maakt gebruik van superlekkere modellen in seksueel suggestieve setting. Met spuitslagroom in dit geval.

Dit terwijl iedereen anno 2016 toch zou moeten weten dat schoonheid kwetsend is, dat middelmaat de norm is en dat uiterlijk er sowieso beslist niet toe doet. Niemendallerig ondergoed is eigenlijk al heel erg gemeen want objectificerend voor vrouwen, maar áls je dat soort misogyne prullen aan de man wil brengen dan kan dat natuurlijk net zo goed met modellen van boven de veertig die onder TL-licht onopgemaakt en wel hun vetrollen over de broekjes en cups laten hangen.

Toch?
Nou dan.

Vrouwenbeweging-ouderlingen

Zomaar een bloedmooi wijf met suggestieve spuitroomdingesen afbeelden, dat MAG helemaal niet van de middelmaatsterroristen en sekslozen. Hoewel niemand ze dwingt om naar de reclames te kijken of de lingerie te kopen, een zelfbeeld is zomaar beschadigd. En zolang Victoria’s Secret vrouwen objectificeert bestaat de kans dat ook moderne millennial Safe Space-feminazii geobjectificeerd worden. Hahahaha, nou nee dat niet natuurlijk, mochten ze willen. (Voor de progressieve feministen: ‘Hahaha’ is een geluid dat mensen maken als zij geamuseerd raken door bijvoorbeeld een grap. Een ‘grap’ is, eh.. Een uiting van humor. En ‘humor’, sjaaa..lastig, lastig, als jullie dat hadden dan zaten we nu niet met dit gezanik.)

Anyway.

1973 gaat gewoon echt helemaal nooit meer dood. Het is voor eeuwig voortploeteren geblazen in de oprukkende duisternis van de humor- en seksloosheid van de vrouwenbeweging-ouderlingen, vrees ik. Maar dat geeft allemaal niet want hedendaagse feministen zijn een naargeestige alliantie aan het smeden met figuren die graag alle vrouwen fatsoenlijk bedekt zien. Ze zijn as we speak ‘welkom’-bordjes aan het schilderen voor deze mede-hoeders van de vrouwelijke eer. Met een beetje mazzel hebben we binnenkort de grootste vrouwenvijand, de vrouw als lustobject, de wereld uit.

Beeld: KWETSEND