Policorwatch: filmscripts maken vrouwen KAPOT

13-02-2016 12:23

Ross Putman, een of andere zitplasser met tijd te veel, een soort Amerikaanse Haro Kraak stel ik mij voor, zo’n postmoderne knotjesman, houdt een twitteraccount bij met omschrijvingen van vrouwelijke personages in filmscripts. Nou, dat is bar en boos want de jonge(ja altijd jonge, boeh!)dames worden steevast als ‘mooi’ omschreven en dat MAG helemaal niet van feministen. En van Ross Putman.

Ook zijn de vrouwen te jong en hebben te vaak verkering met een oudere man, aldus de man die zich via feministies filmscriptvorsen in damesbroekjes (wel van oude, lelijke mokkels he, consequent blijven) tracht te glibberen. Oh bah nou ben ik weer heteronormatief aan het denken, misschien is Putman wel homo, en wil hij gewoon slijmen met oudere werkloze actrices. Kan ook mensen, wel open minded blijven.

Oude lelijke wijven

Dat niemand films wil zien met/over lelijke oude wijven doet er helemaal niet toe. Films over lelijke oude wijven zijn juist heel empowering snapt u wel en zomaar filmkarakters ‘hot’ ‘gorgeous’ of ‘stunning’ noemen is, het staat er echt, ‘insulting’. Ik zal het onthouden en de eerstvolgende persoon (m/v/zitplasser) die mij een compliment over mijn uiterlijk geeft, terstond een knietje in het kruis planten.

Anyway, filmpersonages moeten van de policor dus zwarter, ouder en lelijker worden. Ik voorzie gouden tijden voor de carrieres van Oprah, Gerda Havertong en Tante Es. Fijn he, piemelloos lelijk Hollywood, dat iemand eindelijk eens woedende Twitter-axie voert tegen het opvoeren van mooie personages in scripts? Eindelijk een dagje niet in de slachtofferrol, eindelijk iemand die het voor jullie opneemt, een man (nouja soortvan) nog wel!

Oh, wat was ik denkende.

Feministen die de slachtofferrol uit handen geven, duh, natuurlijk niet. De ware feminist is alweer WOEDEND, want Putman is lang niet de eerste die dit levensgrote probleem aankaart, maar wel de eerste die er heel veel aandacht mee genereert in de male stream media. Eerder werd deze brute sociale misstand al benoemd door vrouwen, maar die kwamen qua publiciteit niet verder dan feministische blogosphere. En daar had al dit gejank natuurlijk ook moeten blijven, maar Putman krijgt er aandacht voor omdat hij een man is. Vinden de zuurslootjes op de wijvenblogs. “Women talk about feminism = white noise. Men talk about feminism = INTERNATIONAL NEWS!”

Ik ben even een Bondgirl-compilatie kijken.

Beeld: mooi en derhalve kwetsend meisje