Buitenland

Bonusquote. Zanger Eagles of Death Metal: iedereen een vuurwapen!

16-02-2016 13:50

Jesse Hughes, priester, Trump-supporter en leadzanger van Eagles of Death Metal, spreekt zich in een televisie-interview met zender iTele uit over de slachting in het Parijse theater Bataclan, waar islamitische terroristen bijna honderd mensen afslachtten tijdens een optreden van Hughes en band.

Naar zijn mening had vrij wapenbezit vele levens kunnen redden.

Heeft jullie Franse wapenwetgeving ook maar één verdomde mens het leven gered in de Bataclan? Als iemand daar positief op kan antwoorden, wil ik het graag horen, want ik denk er anders over. Tot niemand wapens heeft, is het wellicht beter dat iedereen er heeft. Want ik wil zoiets nooit meer zien gebeuren en ik wil dat iedereen een kans heeft om te blijven leven. Ik heb mensen zien sterven die misschien in leven waren gebleven mochten ze bewapend geweest zijn.

Vreemd. Wij dachten dat Imagine niet alleen spelen op een mobiele piano tussen waxinelichtjes, maar ook op nummer 1 in de Top2000 stemmen heel goed werkt tegen terreur.

Het is niet voor het eerst dat Hughes zich een fervent voorstander van vrij wapenbezit betoont: in de documentaire The Redemption of The Devil over Hughes is hij veelvuldig in de weer met wapentuig. Reden voor het documentairefestival IDFA in het vrije, tolerante Amsterdam om de docu, die kort na ‘Bataclan’ uitkwam, te censureren. Eagles of Death Metal treedt vanavond in het Parijse Olympia op onder zware beveiliging.