Sharia in het stembureau: kamervragen over boerka-faciliterende kieswet

09-03-2016 13:58

Terwijl de vrouwtjes gisteren op Vrouwendag WOEDEND waren op de onbeholpen varkensmutsjes van Pegida, diende PVV-kamerlid Martin Bosma een setje feministiese kamervragen in. Want ehm. Hoezo faciliteert onze kieswet de sharia?

Als er een boerkaatje mag komen stemmen van haar man, dan dient een vrouwspersoon werkzaam bij het stembureau haar identiteit vast te stellen in een soort aparte boerka-afwerkplek. Heeft het stembureau in kwestie geen XX-chromosomig, als gender vrouw-identificerend menswezen op voorraad, dan dient voor de stemmende hoop haattextiel een dame aangerukt te worden om de identiteitscontrole te verrichten.

De fuck.

Okee, met het aankomende boerkaverbod lost dit probleem zich in de toekomst vanzelf op. Bovendien is de kans klein dat zich zo een lappenpopje bij het stembureau vervoegt, en de kans dat vervolgens daar geen vrouwelijk stembureaulid aanwezig is, is ook niet groot dus in alle waarschijnlijkheid kijken we naar een puur theoretisch probleem. Maar het toegeven aan zelfuitgumming, ingegeven door een achterlijk geloof, bij het vervullen van de democratische plicht, wauw. Het zal in de praktijk dus geen problemen opleveren, gok ik, maar principes mensen, principes…

Stelt u zich de ophef eens voor onder de islamknuffelende anti-Pegidameisjes als bijvoorbeeld een man een mannelijke arts zou eisen! De enige ware feminist in deze kwestie is Bosma (blank, man, dus vijand der boosministen), omdat hij terecht tégen een vrouwenquotum op het stembureau is. De eenpersoonstentjes die hun stem willen laten horen op 6 april, zullen eerst hun gezicht moeten laten zien. Stemmen is een recht, identificatie een plicht.