Achtergrond

Meldpunt ‘islamofobie’: slachtofferdenken om islamkritiek te criminaliseren

15-04-2016 15:53

De slachtoffercarroussel draait doorrrrr en vandaag is de spil van de huilie-molen: islamofobie. Een niet-bestaand verschijnsel, dat desondanks de gemoederen aardig bezighoudt. Een beetje vergelijkbaar met Allah, zeg maar.

Wat is er aan het handje? Er is vorig jaar een meldpunt Islamofobie opgericht, waar mensen het kunnen rapporteren als zij om hun geloof worden lastiggevallen of gediscrimineerd. Het meldpunt ‘verifieert’ dit vervolgens. Opmerkelijk, want er valt weinig te verifiëren aan bijvoorbeeld een rotopmerking op straat. Iemand meldt dat dit gebeurd is, dat is verder oncontroleerbaar. Bij het meldpunt kan men bovendien anoniem melding doen, hetgeen verifiëren van wat dan ook schier onmogelijk maakt. We moeten de cijfers van het meldpunt dan ook niet al te serieus nemen. Ook een beetje zoals met Allah, zeg maar.

En, wat was de oogst aan ‘islamofobie’ dit jaar?

Op een totaal van 158 meldingen:

– Schelden (46 procent)
– Fysiek geweld of het dreigen daarmee (20 procent)
– Bedreiging (13 procent)
– Islamofobe protesten (13 procent, vooral eind 2015)

Moslimhaat is geen ‘islamofobie’

Schelden, dat is onwellevend, maar het mag gewoon. Fysiek geweld of het dreigen daarmee is uiteraard volstrekt onaanvaardbare moslimhaat (NB: geen islamofobie) en de slachtoffers hebben naar ik aanneem allemaal aangifte gedaan hiervan. Bedreiging, idem. ‘Islamofobe protesten’, wauw. Publiekelijk een anti-islam-mening uiten, dient dus gecriminaliseerd te worden? Dacht het even niet. Een uitlating als “alle moslims aan het gas” valt onder ‘bedreiging’, maar “weg met de islam, het is een kutgeloof” valt gewoon onder het vrije woord. Kennelijk kan de islam als concept niet tegen kritiek, en daarom eisen ze dat kritiek gewoon strafbaar wordt.

Volgende portie huilies: moslims zouden last hebben van:

– opmerkingen in het openbaar vervoer
– het oproepen in de politiek tot een andere behandeling voor moslims
– het feit dat een dader met een islamitische achtergrond meteen terrorist wordt genoemd. Een dader die geen moslim is, heet ‘verwarde man’
– dat vrouwen niet aangenomen worden omdat ze een hijab (hoofddoek) dragen

Kritisch naar jezelf kijken?

OH NEES zomaar in een vrije, open samenleving opmerkingen te horen krijgen! Arme schatten toch! Is ook echt vervelend he, dat je alsmaar opmerkingen krijgt in het openbaar. “Eej psssjt maisje. MAISJE. Wat loop jij door. KANKERHOER.” Vresuluk. Of bedoelen jullie dat niet?

Dan politici die pleiten voor een andere behandeling van moslims, sja, kennelijk zijn er erg veel mensen die dat wel een goed plan vinden, anders zaten die politici niet in de politiek. Inburgervraag: Als een politicus anti-islamitische denkbeelden heeft, moet hij/zij dan zo bedreigd worden dat hij/zij beveiliging nodig heeft, zodat het punt dat veel moslims ondemocratisch zijn en niet tegen kritiek kunnen, messcherp wordt geillustreerd? OF: ga je dan kritisch kijken naar je eigen geloofsgemeenschap waar die breed gedragen roep om minder islam vandaan komt?

Denkt u bij het formuleren van een antwoord vooral om De Tóón, dat is belangrijker dan de inhoud als het op slachtofferdenken aan komt.

Henk en Ingrid

Dan de islamitische terrorist die islamitische terreur pleegt, en dat de media dan zomaar opschrijven dat een islamitische terrorist islamitische terreur pleegt, sja, dat doen media. Opschrijven wat er gebeurt. We hebben hier nu blijkbaar te maken met islamofobe feiten. Dat bijvoorbeeld Anders Breivik, iedereen van de IRA, RAF en ETA, Dylan Rooff en de UNA-bomber gewoon allemaal stelselmatig als ‘terrorist’ worden aangemerkt, wordt hier gemakshalve buiten beschouwing gelaten want anders is je islamofobie stuk. Dit is een klacht van het kaliber: als Henk en Ingrid all-inclusive naar Turkije gaan heet het ‘vakantie’, maar gaan Achmed en Abdel naar het kalifaat, dan heet het opeens ‘jihad’!1!1!1!!einz!! Nee dommies. Als Henk en Ingrid gehersenspoeld naar het kalifaat afreizen, noemen we het ook jihadisme, beloofd.

Vrouwen die niet aangenomen worden omdat ze een hoofddoek dragen, dat is ook al geen islamofobie. In sommige functies zijn religieuze uitingen onwenselijk en daarbij, met piercings, tatoeages, heel blote of kapotte kleding of raar haar gaan er ook heel veel deuren voor je dicht op de arbeidsmarkt.

Bottom line: geweld tegen moslims is kut, dat dient keihard aangepakt te worden en is pure moslimhaat. Islamofobie bestaat niet en is slechts een laf excuus om je te wentelen in de slachtofferrol zonder kritisch te hoeven kijken naar de redenen dat mensen zo’n hekel hebben aan de islam. Het meldpunt is een subjectief hobby-initiatief. Maar het zal er allemaal wel weer op uitdraaien dat de campagne om ‘islamofobie’ apart strafbaar te stellen teneinde onze vrije meningsuiting in te perken, er een duwtje mee in de rug krijgt. Moord en brand schreeuwen en foplossingen voor echte problemen in symboolpolitiek zoeken, daar zijn we hier heel erg goed in. Blijf zielig doen jongens, er zijn genoeg nuttige idioten die graag willen geloven dat niet de islam, maar de kritiek daarop het grote gevaar is!