Opinie

Hak de kop van het Saudisch Serpent af

30-04-2016 15:04

Zembla zond op 27 april een aangekochte Brits-Amerikaanse documentaire uit over Saudi Arabië, waarin duidelijk wordt gemaakt dat de woestijndictatuur in essentie een islamofascistische staat is, die nauwelijks verschilt van IS.

Vlak voordat Saudi Arabië opgericht werd in 1932, sloot de krijgsheer Abdulaziz Al Saud een pact met fundamentalistische Bedoeïenen. Dit intolerant woestijnvolk hing het radicaal wahabisme aan en de deal was dat als ze de krijgsheer Abdulaziz militair zouden helpen de macht te veroveren op het Arabisch schiereiland, in ruil daarvoor het wahabisme als staatsideologie van het toekomstig koninkrijk geïmplementeerd zou worden.

Wahabitisch gif

Sinds ongeveer 1979 verspreidt Saudi Arabië haar wahabitisch gif over de gehele wereld en tot nu toe is er ongeveer $70 miljard uitgegeven om dit doel te bereiken. De gedachte was dat indien de wahabitische ideologie voet aan de grond zou krijgen via de door Saudi Arabië gefinancierde islamscholen en moskeeën in landen zoals Pakistan, Afghanistan, maar ook in West Europese landen, het Saudisch koningshuis meer legitimiteit zou ondervinden in eigen land.

De documentairemakers suggereren zelfs dat de huidige koning van Saudi Arabië – Salman – middels Saudische ‘hulporganisaties’ meegewerkt heeft aan de activiteiten van Osama Bin Laden’s Al Qaida. Zo diende de oorlog in het voormalige Joegoslavië (1991-2001) als springplank voor Al Qaida richting West Europa. Na meerdere mislukkingen in het Midden Oosten, wilde het leiderschap van Al Qaida zich namelijk focussen op Westerse moslims.

Betrokken bij 9/11

Door de woede en onvrede van met name hun Saudische jeugd te kanaliseren naar externe vijanden, blijft de familie Saud aan de macht. Verreweg de meeste terroristen die betrokken waren bij 9/11, maar liefst 15 van de 19, waren Saudiërs. De aangewezen vijanden zijn hoofdzakelijk de sjiieten, de joden, de christenen, afvalligen en de seculieren. Iedereen is bang om verraden te worden en probeert vromer te zijn dan de ander in de hermetisch afgesloten theocratie. De enkelingen die tegen het regime durven te ageren, al is het slechts in woord of geschrift, worden opgesloten of onthoofd en hun hoofdeloze lichamen worden gekruisigd aan hijskranen. Wat vervolgens als waarschuwing voor anderen moet gaan gelden.

Zolang het Westen olie blijft afnemen van Saudi Arabië en tegelijkertijd doorgaat met de verkoop van wapens aan het Saudisch regime, dan is de wereldwijde verspreiding van de fundamentalistische islam niet te stoppen. Dit leidde al tot het ontstaan van de Taliban, Al Qaida en IS. De Saudische invloed stoelt op geld (petrodollars), geweldsintriges en het belangrijkste: de legitimiteit die onze Westerse leiders aan het Saudisch regime geven.

Handelsembargo

Westerse bedrijven en politici doen zaken met deze ‘Godfathers of Terrorism’. Petraeus, die de Amerikaanse ex-Commandant der Strijdkrachten en tevens ex-directeur van de CIA is – wiens vader uit het Friese Franeker afkomstig is – verwoordt deze samenwerking op cynische wijze: “welcome to the real world, welcome to the premier league.” Petraeus cum suis zijn degenen die met beide benen op de grond moeten worden getrokken. De realiteit is dat wanneer onze Koninklijke Shell zakendoet met de Saudiërs, delen van die gelden doorgesluisd worden naar islamitische terroristen. Nederland financiert daarmee de toekomstige aanslagen op eigen grondgebied. Door een wapen- en handelsembargo in te stellen tegen Saudi Arabië, hak je de kop van dit Saudisch serpent eraf. Hoe eerder, hoe beter dat is.