Buitenland

Policorwatch: Canadese steden steunen richtlijn tegen ‘islamofobie’

10-07-2016 18:31

De sociaal-culturele sluipende jihad is weer een stapje gevorderd. In Canada stelde The National Council of Canadian Muslims een charter op van een aantal intentieverklaringen en richtlijnen tegen ‘islamofobie’. Merk op dat het niet eens meer im Frage is of ‘islamofobie’ überhaupt bestaat. Dat doet het namelijk beslist niet.

Om te beginnen is er geen sprake van ‘fobie’, een irrationele angst, maar van een zeer gegronde angst voor of afkeer van islam. Is ‘islamhaat’ dan een betere term? Ja, prima. En islamhaat is ook geen enkel probleem, islam is een idee, een ideologie, en aan een idee kan men gerust een grondige hekel hebben. Men kan een idee verwerpen, bekritiseren, belachelijk maken, afwijzen en haten. Het is in het geval van islam zelfs een buitengewoon zinnig en noodzakelijk plan om dat idee te verwerpen, bekritiseren, belachelijk te maken, afwijzen en haten. Dat willen moslims begrijperlijkwijs helemaal niet dus hebben zij ‘islamofobie’ verzonnen, om kritiek, spot en afkeer jegens hun ideologie de mond te snoeren. Door ‘islamofobie’ gelijk te stellen aan antisemitisme, seksisme en racisme.

Banden met Hamas

Kolder, en gevaarlijk. Een idee dat niet tegen kritiek kan is een slecht idee, een idee dat mensen nietsontziend gewelddadig maakt bij kritiek op dat idee is levensgevaarlijk. Wat wél bestaat, is discriminatie jegens moslims. Moslims zelf zijn er uiteraard kampioen in, onderling discrimineren en moorden zij er op los. De strijd tussen sji’ieten en soennieten is de beruchtste maar zeker niet de enige discriminatoire bloedvete onder moslims. En helaas komen ook aanvallen op moslims door niet-moslims voor. Zulke hate crimes zijn altijd verwerpelijk, maar geen ‘islamofobie’. Men zou het in navolging van homohaat en jodenhaat ‘moslimhaat’ kunnen noemen, ware het niet dat dat woord, met dank aan de aanhangers van de religie van de vrede zélf, vooral associaties oproept met haat ván moslims jegens andersdenkenden. Maargoed, semantisch detail, terug naar Canada.

Daar gaan ze er dus gemakshalve van uit dat ‘islamofobie’ bestaat, en dat het bestreden dient te worden gelijk discriminatie. Problematisch is het dat de groepering die dit manifest heeft weten door te drammen, volgens de toenmalige Canadese perschef van premier Harper aantoonbaar banden heeft met Hamas. Geen enkel probleem in Trudeaunesië, kennelijk. Daar maken ze eigenhandig het bekritiseren van een ideologie die hun land, normen en waarden wil onderwerpen, onmogelijk.

Slachtofferframe van de moslimlobby

De Canadezen trappen in het slachtofferframe van hun moslimlobby en zijn in de val gelokt om het (verstandige) bekritiseren en afwijzen van islam gelijk te stellen met het (verwerpelijke) aanvallen en discrimineren van islamitische individuen. De slimme moslimbroeders lachen in hun vuistje.

Islam is een ideologie vermomd als godsdienst. Hoewel er zeker vredelievende individuen bestaan die zich moslim noemen, is de ideologie islam per definitie haatdragend, gewelddadig, kwaadaardig en onderwerpend. ‘Islamofobie’ en gematigde islam zijn net zulke grote verzinsels als Allah en Mohammed. Alleen geloven ook veel domme niet-moslims in die eerste twee.