Entertainment

Policorwatch: feministisch ‘rolmodel’ Lena Dunham roept op tot vandalisme

13-07-2016 10:26

Actrice en comedienne Lena Dunham, razend populair onder feministen omdat ze zeuren en drammen koppelt aan zo lelijk mogelijk in beeld verschijnen (en dat is ‘empowering‘), voert nu openlijk campagne voor vandalisme. Op de poster voor een nieuw deel in de populaire filmserie rond Jason Bourne (Matt Damon) prijkt de actieheld namelijk met een wapen in zijn hand. En dat MAG helemaal niet van verknipte policorvrouwtjes.

Vandalisme en censuur

Een actiefilm, fictie dus, gaat nou eenmaal over ontploffingen, achtervolgingen en schietpartijen. Omdat fictief geweld in films spannend is, en leuk, en als we op de eerdere delen uit de Bourne-serie mogen afgaan, supermooi in beeld gebracht ook nog eens, kijken mensen graag naar zulke films. De promotieposters, die geen eigendom van Dunham of andere zeikwijven zijn en tegen riante betaling van de producenten in de openbare ruimte hangen, mogen kennelijk zomaar worden vernield als de afbeelding de feminazi-gestapo niet aan staat.

Of Lena Duham het op prijs zou stellen als mensen hun gelijkhebberige tengels niet van reclameuitingen van haar programma’s af kunnen houden als de inhoud ze niet aanstaat, is niet bekend. Nu allemaal herhalen tot we nooit meer staand plassen: “Wapens en plezier zijn slecht. Vrouwen zijn zielige slachtoffers en altijd lief. Vandalisme en censuur zijn goed. Als een feministisch rolmodel van te voren zegt dat iets kwetsend is, mag het kapot. Geconfronteerd worden met dingen die zeikwijven niet lief vinden, is gemeen en reden voor eigenrichting.”

(update: Duham verwijderde sindsdien haar regram)

lena-dunham

Hey New Yorkers, what if we do some peeling & get rid of the guns in the Jason Bourne subway ads. So tired of guns.

A photo posted by Tami Sagher (@tulipbone) on