Entertainment

Bonusquote: Willie Wartaal nuchter over racisme, noemt negers ‘ook racistisch’

09-08-2016 12:30

Jeugd van Tegenwoordig-rapper Willie Wartaal laat zich in de VARAgids opvallend laconiek uit over discriminatie en racisme.

Als blanke mensen zich bruin schminken, dan denk ik niet: hé, ze doen mij na. Het zijn gewoon blanke mensen met bruine schmink op hun gezicht. Moeten zij weten. Negers zijn ook racistisch. Surinamers noemen Hindoestanen ‘koelies'(kruiers, sjouwers); die hebben het nooit over ‘Hindoestaanse mensen’. En Afrikanen zijn Bokoes (stinkvis). Maar als blanken zich bruin schminken, is er opeens iets heel ergs aan de hand. Je moet niet vergeten dat je een minderheid bent in een land van blanken.

Nee maar. Wat een zelfspot en realiteitszin, dat dat nog mag en kan in BN-erland! En de slachtofferrrol dan, daar moeten zwarte mensen toch per definitie in passen in dit koloniale, racistische, onderdrukkende kutland?

Racisme is een plek in je eigen hart. Dus als iemand iets tegen je zegt en dat vind je vervelend, dan moet je bij jezelf nagaan waarom. Voor mij zijn het gewoon woorden.

Oh. Wauw. Okee. ‘Respect’, of wat rappers van tegenwoordig dan ook zeggen bij wijze van instemming.