Entertainment

Disney blijft maar kwetsend bezig, trekt gemene verkleedkleren terug

22-09-2016 11:55

Eerder berichtten wij van de TPO Policorwatch u over de Disneyfilm Moana. Die gaat over Polynesische goden en dat is linke soep want die zijn obees, hebben een huidskleur en nouja, vijftig tinten gekwetst ligt op de loer. Disney kreeg van elke SJW on Polynesië op zijn kop. En kennelijk hebben ze er weinig van geleerd want nu moeten ze alwéér op hun schreden terugkeren van een wandelingetje over andermans lange tenen.

Er zijn namelijk verkleedkostuumpjes uitgebracht van de filmpersonages en die blijken een uiting van ‘cultural appropiation’ te zijn. Zelfs de term ‘blackface’ is al gevallen en dan weet je het wel. Dan is alle humor, relativeringsvermogen, (zelf)spot en redelijkheid volkomen zinloos en rest een bedrijf niets anders dan mee te buigen met de shitstorm en zelfcensuur toe te passen.

Aldus geschiedde.

De film komt uit in november, wij verwachten voor de release nog minstens 4 afleveringen Policorwatch aan dit SJW-mijnenveld te kunnen besteden en wij voorspellen eveneens dat Disney per direct definitief afziet van tekenfilms met een etnisch thema, zoals, in het verleden, Mulan (Chinees), Lion King (Afrikaans) of Pocahontas (Indiaans).