Bonusquote: RefDag is kinderhersenspoelend complot van de NPO op het spoor

15-10-2016 11:35

Even lekker ouderwets lachen om gristengekkies. De pepermuntsabbelaars zijn, zoals iedereen, helemaal in de ban van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, en stellen dat de uitlatingen van de GOP-kantidaat over vrouwen moreel niet door de beugel kunnen. Wie zo over vrouwen praat, ‘misvormt’ kinderen. Dit is op zichzelf al hilarisch hypocriet, gezien de houding van grefo’s jegens vrouwen.

Maar, betoogt Refdag opiniemaker S. M. de Bruijn, de pure zieltjes van gristenkinderen worden ook door de NPO bevuild met seculier gedachtengoed. Zo zijn er populaire jeugdseries waarin moreel losbandige zaken als homoseksualiteit en transseksualiteit worden besproken.

Dat confronteert hen (basisschoolkinderen -AN) niet alleen met andere keuzes rond kleding, uiterlijk, muziek en vrije tijd, maar ook rond relaties en seksualiteit. Niemand kijkt er hier vreemd van op als je ouders gescheiden zijn. De lesbische moeder van Femke komt een gastles geven. Mats en Timon komen tijdens een les ervoor uit dat ze homo’s zijn. Twee jongens knuffelen met elkaar. Ariane, een meisje uit een ‘strenggelovig’ gezin met een truttige moeder, mag niet mee naar de les over seksuele voorlichting.

Nouja zeg. Mannenknuffels en streng bevindelijken die worden weggezet als truttig. Als dat allemaal al mag op televisie! S. M. de Bruijn weet wel hoe die heidense vork in de duivelse steel zit:

Wie als volwassene een aantal afleveringen (van Brugklas) bekijkt, doorziet snel welke agenda achter deze thema’s zit. Bij al die gevoelige onderwerpen is de boodschap dezelfde: wen er maar aan, dit is het nieuwe normaal. Collega Enny de Bruijn legde vorig jaar al de vinger bij dit soort prekerige programma’s dat een seculiere moraal uitdraagt en dat past bij de opdracht die staatssecretaris Dekker aan de publieke omroep heeft gegeven. Een vorm van staatsopvoeding dus, betaald met belastinggeld.

Dat wij niet denken dat christenen zomaar alles voor zoete koek slikken he? Prekerige programma’s (LOL! Sinds wanneer vinden ze ‘prekerig’ bezwaarlijk in de Hoeksche Waard en omstreken?) zijn gewoon ingestoken om hosmo te normaliseren, je vuige spel is UIT, stas Dekker, ze hebben je in de smiezen mannetje!

Tja. Je hebt geen Trump nodig om jongeren te misvormen, Brugklas is al voldoende.

Zeg het ze, S. M. de Bruijn. Slick bruggetje naar de actualiteit én een duister complot ontrafeld. Alles om de tere kinderziel te behouden voor de vrouwvriendelijke, tolerante gristenextremisten-denkbeelden.