Voorbij het eigen gelijk
 
 
Cult

Actrice Carrie Fisher, prinses Leia uit Star Wars, overleden

Kreeg afgelopen week een hartaanval

Tags:

Actrice Carrie Fisher, die prinses Leia speelde in Star Wars, is overleden. Dat melden verschillende Amerikaanse media op gezag van een woordvoerder van de familie. Ze kreeg de afgelopen week een hartaanval. Carrie Fisher werd 60 jaar oud.

Een statement van de dochter van Fisher stelt “Ze was geliefd over de gehele wereld, en zal enorm gemist worden. Onze hele familie dankt jullie voor je gebeden.”

Hartstilstand

De zestigjarige Fisher kreeg de hartaanval afgelopen vrijdag toen ze per vliegtuig onderweg was naar Los Angeles. Een kwartier voor de landing werd ze onwel. Gisteren wist men nog te melden dat het relatief goed met haar zou gaan. Ze speelde Leia in vier Star Wars films, de laatste de vorig jaar uitgekomen film The Force Awakens. Daarnaast werd haar gelijkenis gebruikt in verdere uitingen van de Star Wars-franchise.

Vorig jaar kwam Fisher ook nog in het nieuws omdat ze de kritiek op haar uiterlijk helemaal beu was. Via Twitter zocht ze de publiciteit op om de kritiek te pareren.

Fisher beleefde haar doorbraak in Hollywood met een grote rol in de komedie Shampoo (1975). Met talentscout Bryan Lourd kreeg ze in 1992 haar enige kind, dochter Billie Lourd.

GERMANY ENTERTAINMENT

Wassen beeld van Fisher als princes Leia in Berlijn

(TPO/ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.