Muziek

André Rieu wederom in toplijstjes succesvolste tournee

Rieu hoort bij wereldtop in touromzetten

André Rieu, die zaterdagavond met zijn Johan Strauss Orkest een nieuwjaarsconcert geeft in de Ziggo Dome, staat in de Top 100 van artiesten die wereldwijd het meest succesvol waren met hun tournees. Volgens jaarcijfers van het Amerikaanse muziektijdschrift Pollstar verkocht André Rieu afgelopen jaar 364.821 toegangskaarten voor zijn 60 shows in 46 steden en verdiende hij daarmee 32,1 miljoen dollar bruto.

Dat is goed voor een 52e plaats in de Year End Top 100 Worldwide Tours, die wordt aangevoerd door Bruce Springsteen & The E Street Band met 2,4 miljoen verkochte tickets en een bruto-opbrengst van 268,3 miljoen euro. Op de lijst van Billboard, die een iets ander tijdvak neemt, komt hij zelfs op plaats 23 uit. Daarmee valt hij voor het eerst in 9 jaar uit hun top 20.

Op de tweede plaats bij Pollstar staat Beyoncé. Haar tournee was goed voor ruim 2,2 miljoen verkochte kaarten en een bruto opbrengst van 256 miljoen dollar.

Afgebroken tournee

Op de derde plaats staat Coldplay met 241 miljoen dollar. Coldplay verkocht wel de meeste kaarten van allemaal, namelijk 2,7 miljoen.

Rieu trad zaterdagavond op in de Ziggo Dome. De violist en dirigent neemt ook een groot koor, internationale solisten en 150 dansparen mee naar Amsterdam. André deelt het podium in de Ziggo Dome in totaal met 350 artiesten. Het is zijn eerste concert sinds het overlijden van trombonist Ruud Merx, waarvoor de Limburgse orkestleider vorige maand zijn tournee in Groot-Brittannië heeft afgebroken.

(TPO/ANP – BuzzE)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.