Voorbij het eigen gelijk
 
 
Film

Golden Globes-gala verworden tot anti-Trump-Deugjankies-festijn

Jammer voor winnaar Paul Verhoeven

Regisseur Paul Verhoeven heeft in de nacht van zondag op maandag een Golden Globe gewonnen voor zijn Franse thriller Elle. De Nederlandse regisseur versloeg met zijn controversiële film onder meer de Duitse favoriet, de komedie Toni Erdmann. Isabelle Huppert won een Globe voor de titelrol.

Tof, maar dat alles raakte nogal op de achtergrond omdat de Golden Globes-ceremonie werd aangegrepen om eens hartgrondig collectief te Deugen. Onder andere een huilende Meryl Streep vond een prijsuitreiking voor films een geschikt moment om letterlijk huilies te doen omdat de Amerikanen een president hebben gekozen die zij Niet Lief vindt.

Ieder zijn mening verder, maar het knap geacteerde praatje, de al even behendig geacteerde tranen van sommigen van de verwende miljonairs in het publiek en de Deughype die er op volgt, doet het ergste vrezen voor de toekomst van een kunstvorm die Amerika mede heeft vormgegeven en groot gemaakt: de film.

Zet u schrap voor meer Deugpropaganda. De BBC heeft al minderhedenquota voor films en series ingesteld, er woedt al discussie over de representatie van kleurlingen in de literatuur, het valt te verwachten dat film als vrije kunstvorm in de VS ook zijn langste tijd heeft gehad.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.