Leven

Oproep stamceldonoren via ShePostsOnline levert ten minste 880 nieuwe donoraanmeldingen op

19-01-2017 17:08

Het verhaal van de ernstig zieke 25-jarige Lindsay van den Bosch uit Landgraaf, dat woensdag op ShePostsOnline werd geplaatst, over haar dodelijke ziekte en de zoektocht naar een geschikte stamceldonor als laatste kans op het redden van haar leven heeft maarliefst 880 nieuwe donoraanmeldingen opgeleverd. Dat bevestigt stichting Matchis, het Nederlandse centrum voor stamceldonoren. “We hebben op dit moment 880 nieuwe aanmeldingen binnen gekregen sinds dat het bericht van Lindsay online is en aantal het stijgt nog steeds”, laat een woordvoerder van Matchis aan ShePostsOnline weten.

De 25-jarige Landgraafse vertelt in het artikel op ShePostsOnline hoe ze drie jaar geleden de diagnose hodgkinlymfoom (lymfeklierkanker) kreeg, maar dan een zeldzame agressieve versie. Na chemokuren, bestralingen en een stamceltransplantatie met haar eigen cellen leek de kanker verslagen maar keerde toch weer terug. Haar enige kans op overleving is nu nog een stamceltransplantatie met stamcellen van een andere donor. Stichting Matchis probeert nu een passende donor voor haar te zoeken.

Het verhaal op ShePostsOnline ging viraal op Facebook, waarna veel lezers zich bij Matchis lieten registreren als stamceldonor. Hoe groter de groep mogelijke donoren is, hoe groter de kans op passende donoren waardoor ernstig zieke mensen zoals Lindsay weer een kans op het overwinnen van hun ziekte krijgen.

Lees hier het verhaal van lindsay op ShePostsOnline >>>

Als je ook wilt doneren kan dat via stichting Matchis >>>