Leraren islamitische school sturen kinderen uit theatervoorstelling met ‘aanstootgevende’ pinguïndans

18-02-2017 12:27

Leraren van de islamitische Aboe Daoedschool hebben leerlingen gisteren een kindervoorstelling uitgestuurd omdat een van de scènes ‘aanstootgevend’ zou zijn. Het zou gaan om een deel in de voorstelling met twee dansende pinguïns. Regisseur Andreas Denk reageert op het voorval tegenover het AD: “Ik kan niet in de hoofden kijken van de leraren, maar ik vind het respectloos om tijdens een voorstelling op te stappen”.

Aanstoot aan pinguïndans in theater

Vooraf was nog met de school overlegd of er geen aanstootgevende scènes in zaten, dat leek niet het geval te zijn. Toch spreekt directeur Fouad El Haji nu van het opvoeren van “een soort paringsdans”. De directeur van het theater dat de voorstellingen faciliteert noemt de reactie van de leraren “belachelijk”. Volgens hem zijn er de hele week voorstellingen geweest voor verschillende scholen, “zonder problemen”.

De bewuste scène? “Twee pinguïns voeren een dansje uit omdat ze elkaar leuk vinden. Daarbij raken ze elkaars schouders”. Tijdens de dans is dan ook een stukje buik te zien.

Ook leerlingen en enkele begeleiders zouden teleurgesteld gereageerd hebben op het besluit weg te lopen bij de voorstelling. De school was met kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 aanwezig bij de voorstelling IJspaleis van theatergroep Plan d. Die voorstelling is volgens de theatergroep zelf “een opzwepende dansvoorstelling met live muziek waarin vijf dansers een uitdagende poolexpeditie maken door een bevroren universum”.