avatar
   
Leven

Werken bij de televisie: producers en redacteuren

'Ik kan me volledig verliezen in een verhaal'

Tags:

Als je begint met werken bij televisie kun je twee kanten op. Je begint als productie-assistent of redactie-assistent. In negen van de tien gevallen is het niet lastig om te raden welke types een voorliefde hebben voor produceren en wie er liever redacteur zijn. Aan snuffelstagiaires en anderen geïnteresseerden die vragen wat het verschil is leggen we altijd uit: redacteuren bedenken de inhoud en producers zorgen ervoor dat die inhoud wordt geregeld. Als een redacteur roept dat het een absolute must have is om een paarse giraffe te hebben op de opnamedag, dan regelt de producer een paarse giraffe. En daarnaast zorgt de producer er dan ook nog voor dat iedereen die bij de opname betrokken is zijn werk kan doen. Van een uitgedokterd tijdschema tot aan vervoer en alle benodigde faciliteiten, locaties, hapjes en drankjes: de producer fixt het.

 

Lees verder op ShePostsOnline.nl >>>

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.