Voorbij het eigen gelijk
 
 
Leven

Anti-homogeweld is nog lang niet over

'Homofobie een blanke ziekte? Laat me niet lachen!'

Homofobie is nog lang niet over. Velen houden nu elkaars hand vast uit solidariteit met het homostel dat van het weekend werd toegetakeld. Toch komt bij mij de angst weer boven dat men het over een week weer is vergeten en weer verder gaat met het dagelijkse leventje. Er moet veel meer gebeuren dan een dagje elkaars handjes vasthouden. Laat ik eerst beginnen met een eigen verhaal. Natuurlijk gaat het niet alleen om homo’s, maar ook lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Uit de cijfers blijkt dat homo’s vaak slachtoffer zijn van geweld. Het is ook de groep die zich het meest onveilig voelt.

 

Lees verder op ShePostsOnline.nl >>>

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.