avatar
   
Kunst

‘Kunsttempel’ Van Gogh Museum wil graag meer Marokkanen, Turken, Antillianen en Surinamers

Vincent van Gogh, je weet wel, voorvader van Theo van Gogh

Het Van Gogh Museum in Amsterdam wil beter in beeld komen bij jonge Amsterdammers met een Surinaamse, Turkse, Antilliaanse en Marokkaanse achtergrond. In een programma dat als titel ‘Van Gogh verbindt’ heeft meegekregen, komt de kunsttempel de komende vier jaar met zo’n veertig activiteiten voor en met deze groepen.

Directeur Axel Rüger wil dat “de nalatenschap van Van Gogh voor iedereen van betekenis” is en daarom uitvinden hoe de kunstenaar ook genoemde jongeren in de hoofdstad kan “inspireren”. Verder wil Rüger “bewustwording creëren voor culturele diversiteit binnen de eigen organisatie”.

Er komt ook een wetenschappelijk tintje aan de hele onderneming. “Doel van ‘Van Gogh verbindt’ is niet alleen het bereiken van een nieuw publiek, maar ook het meten van de maatschappelijke impact van deze cultuurparticipatie.” Daarvoor werkt het museum samen met het Impact Centre Erasmus (ICE) van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.