TPOok!

 
Opinie

Hij bestaat (en wordt, uiteraard, bedreigd): de ‘Wilders-achtige’ imam

Australische imam Shaikh M. Tawhidi wil moskeeën sluiten islamisering tegengaan

De ‘Wilders-achtige’ imam. Dat klinkt natuurlijk ontzettend tegenstrijdig. Het beeld heerst dat Wilders en moslims elkaar zouden haten en onverenigbaar zijn. Niets is minder waar. Naast het feit dat er zowaar moslims in Nederland wonen die op de PVV stemmen, bestaat er in Australië een imam die Wilders’ ideeën zelf uitdraagt.

Ik heb het hier over imam Shaikh M. Tawhidi. Ik volg hem al een tijdje op Facebook en steeds als er een aanslag wordt gepleegd door Moslims, spreekt hij zich erover uit. Hij veroordeelt het terrorisme en alle geweld in welke vorm dan ook. Ook betuigt hij altijd medeleven aan de slachtoffers en hij veroordeelt keer op keer het feit dat moslims en Islamitische leiders zich hier nooit over uitspreken.

Voor een immigratiestop voor moslims

De imam vertelt dat hij destijds met zijn ouders uit Irak is gevlucht naar het vrije westen, omdat ze in vrede en vrijheid wilden leven. Als hij toen had geweten dat Australië zo zou islamiseren, was hij nooit gekomen, zegt hij. Australië moet opkomen voor haar eigen cultuur en moet dit niet vergooien voor klagende moslims die de boel over willen nemen. Bevalt het vrije westen je niet? Dan ga je maar lekker terug naar je zandbak, stelt hij. Zodoende is hij tegen de bouw van alle moskeeën. Eentje voor heel Australië vindt hij meer dan genoeg. Hij is tegen Islamitische scholen, deze zouden volgens hem allemaal gesloten moeten worden. Ook is hij voor een ‘muslim immigration ban‘.

Tawhidi is erg nationalistisch en heeft diep respect voor het Australische leger. Hij stelt dat de soldaten die sterven voor Australië de ware martelaars zijn en zonder twijfel naar de hemel gaan.

Ook is Tawhidi hard bezig met het ontmaskeren van de zogenaamde ‘gematigde’ moslims in Australië die een geheime agenda hebben om Australië om te vormen tot een kalifaat. Daarbij is hij erg kritisch over de Islamitische teksten en neemt niet zomaar alles voor waar aan. Hij streeft naar een verbod op vele Islamitische boeken en teksten waarin geweld verheerlijkt wordt. Ook verwerpt hij de shariawetgeving en stelt de Australische wet boven elke andere religieuze regel. Ook weigert hij huwelijkscontracten te sluiten tussen mannen en minderjarige meisjes. Hij is tegen vrouwenbesnijdenis en steniging (en überhaupt elke vorm van geweld).

Religie dient mensen, niet andersom

De imam stelt ook dat religie de mensen zou moeten dienen, niet andersom. Hij pleit voor hervorming binnen de islam. Het zou gereduceerd moeten worden tot een vredelievende religie, niet de gewelddadige ideologie die het nu is.

Muslims must stand strong against the filth and dangerous scriptures within our books and show the current human population that we care about the future of this planet. I said it before, and I say it again: If Islam doesn’t reform itself, it won’t survive, and nobody will survive.

Islamitische leiders hebben Tawhidi proberen om te kopen voor drie miljoen dollar zodat hij zijn mond zou houden. Hij weigerde. De imam vecht voor zijn idealen. Nu zit hij al een tijd ondergedoken, omdat hij met de dood bedreigd wordt. Door moslims.

Ik heb ontzettend veel respect voor deze man. Meer dan duizend woorden kunnen omschrijven. Hij zou wereldwijd meer gehoord moeten worden. Geef de ‘Wilders-achtige’ imam een stem. Dat verdient hij.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.