TPOok!

 
Buitenland

Paus duwt reli-toerisme rond Mariaverschijning om

Maar een andere Maria-hallucinatie van een religekkie is natuurlijk wél echt, volgens hem

De Paus heeft zich laatdunkend uitgelaten over een herhaalde Mariaverschijning in Medjugorje, Bosnië, schrijft The Guardian. In 1981 zagen zes tieners toen de Moeder Gods verschijnen, en sindsdien komt de Heilige Maagd er naar verluidt regelmatig buurten. Een en ander leidde tot een bloeiend relitoerisme in de plaats, maar dat kon weleens afnemen nu de Paus de verschijningen min of meer heeft afgedaan als onzin.

“Die zogenaamde verschijningen zijn van weinig waarde. Ik geef mijn persoonlijke mening,” zei Franciscus.

Opmerkelijk is dat Zijne Heiligheid dit zei terwijl hij op de terugweg was van zijn bezoek aan Portugal. Hij was daar om een ándere Mariaverschijning zijn pauselijke goedkeuring te geven door de twee analfabete herderkindjes die de Madonna zagen, heilig te verklaren.

Want er zijn natuurlijk échte verschijningen van de moeder van Jezus, maar er zijn ook een hoop onzinverhalen in omloop over het opduiken van een vrouw die, mocht zij ooit hebben bestaan, al ruim 2000 jaar dood is. Fijn dat de Paus het kaf van het koren scheidt, nietwaar?

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.