Voorbij het eigen gelijk
 
 
Mode

Franse modefotograaf verdacht van verkrachting modellen

Negen vrouwen dienden een klacht in, fotograaf ontkent alles

Een Franse modefotograaf wordt ervan verdacht tijdens fotosessies mannequins of fotomodellen te hebben verkracht. De verdachte Yannick D. is aangehouden na klachten van negen mannequins over verkrachting en aanranding, meldde de Franse nieuwssite 20minutes dinsdag.

De 37-jarige fotograaf uit de regio Parijs ontkent alle beschuldigingen. Hij zit sinds december vast, heeft justitie in Nanterre laten weten. De zaak kwam aan het rollen door de aangifte in november van één jonge mannequin. Nadat haar aangifte in kringen van de Parijse mode en modellen bekend werd, kwamen er snel meer aangiftes van slachtoffers tussen de 18 en 33 jaar oud. Yannick D. is volgens de nieuwssite relatief bekend in de mode- en reclamewereld van Parijs.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.