Voorbij het eigen gelijk
 
 

Katholieke kerk blijft homohaten omwille van ‘eenheid in het bisdom’

Raar wel, die leegloop van obsolete kerkgenootschappen met discriminerende waanbeelden

Het zegenen van homo’s in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch gaat niet door. Het bisdom is gezwicht voor de druk die een aantal kritische gelovigen heeft uitgeoefend. Dat heeft het bisdom laten weten aan Omroep Brabant.

De zegening zou plaatsvinden op Roze Zaterdag, op 24 juni. Het Bossche homo-evenement zou dan van start gaan met een viering van verschillende kerkgenootschappen in de kathedraal. Dat gaat nu dus niet door op die locatie.

De bisschop zegt dat hij niet anders kon dan zijn toestemming intrekken. “Ik besef dat ik met deze nieuwe beslissing weinigen teleurstel. Maar omwille van de eenheid binnen het bisdom meen ik niet anders te kunnen.”

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.