Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Kunst

Haagse Mondriaan-tentoonstelling voor baby’s krijgt 400 aanmeldingen

Speeltjes, een spelletje en muziek

In het Gemeentemuseum van Den Haag was dinsdagochtend voor het eerst een heuse babytour. Kinderen van vier maanden tot anderhalf jaar mochten met hun ouders naar een paar Mondriaans komen kijken, nog voordat het gewone museumpubliek binnenstroomde.

Vierhonderd baby’s waren aangemeld voor het experiment, maar er konden er maar een paar meedoen. Baby’s Boaz, Nena, Jasmijn, Lennon, Bodhi, Evi, David, Asya en Famke waren er wel bij. De felle primaire kleuren van Mondriaan leken aan te slaan: met name Avond; De rode boom (tegen een blauwe achtergrond) trok de aandacht van het jongvolk.

Experiment

De rondleiding van dinsdag, met begeleiding, speeltjes, een spelletje en muziek, was nog maar een proef. Een tweede experiment staat voor het najaar in Dordrecht op het programma.

Volgens Brigitte Timmermans, oprichter van het organiserende Kunstfanaatjes, kunnen baby’s en peuters wel degelijk van kunst genieten. Vanaf vier maanden kan een mens immers kleuren onderscheiden. Het kijken naar vormen is ook goed voor de ontwikkeling. Zij vindt de kleintjes een ‘volwaardige doelgroep’ die serieus genomen moet worden.

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.