TPOok!

 
avatar
   
Muziek

Mede-oprichter AC/DC Malcolm Young (64) overleden

Stopte al bij band omdat hij aan dementie leed

Tags: ,

Malcolm Young, een van de oprichters van hardrockband AC/DC, is overleden. Dat meldt de band zaterdag op zijn website. Hij stierf op 64-jarige leeftijd. In 2014 stopte hij met optreden omdat hij aan dementie leed. Malcolm werd in de band vervangen door zijn neef Stevie Young.

Zijn medebandleden prijzen Young als “een visionair, een perfectionist en een unieke man die de grote motor achter de band was. Hij deed en zei altijd precies wat hij wilde. En zijn loyaliteit naar de fans toe was onovertroffen.”

Highway to Hell

Malcolm Young was de oudere broer van medeoprichter Angus Young. Vorige maand overleed al George Young, de oudere broer van Malcolm en Angus. George produceerde een groot aantal succesvolle albums van AC/DC. De Australische groep brak eind jaren zeventig definitief bij het grote publiek door met het album en nummer Highway to Hell.


De broers Angus en Malcom Young (Rechts)
(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.