Achtergrond

Docent Lindsay Shepherd belandt in ‘1984’: ‘Dit is zo tegen wat een universiteit is, dit is zo fout’

20-11-2017 11:16

Canadese juniordocent Lindsay Shepherd neemt heimelijk een gesprek op met de Orwelliaanse faculteitsleden van Wilfrid Laurier University – nadat ze daar op het matje is geroepen over haar lesmethode.

Leugens, intimidatie en chantage

Aanleiding: ze liet een video van Jordan Peterson zien over zijn bezwaren tegen het verplichte gebruik van alternatieve gender-voornaamwoorden. Je hoort hier duidelijk haar verbazing tegenover de lage resolutie van radicaal-ideologische spraak terug.

Leugens, intimidatie en chantage, het zit er allemaal in. Een ‘gesprek’ in de gekmakende onderstebovenwereld van ‘safe spaces’ creëren en ‘mensenrechten beschermen’ door elk tegengeluid als ‘Hitler’ te framen. Ze vertellen haar: “This is like neutrally playing a speech by Hitler”.

Shepherd:

 

“Ik laat ze ideeën zien die echt leven. (…) Jordan Peterson is een echt persoon. Dit is zo verkeerd. (…) Heb ik mensen gekwetst door ze te vertéllen dat deze ideeën leven? Er bestaan verschillende perspectieven in de buitenwereld, in een universiteit zijn alle perspectieven geldig.”

 

Universiteit:

 

“Dat is niet noodzakelijkerwijs waar.”

 

Shepherd:

 

“Ik kan gewoon niet geloven dat dit gebeurt in de universiteit.”

Gekwetste mensen

Dan vraagt de Orwell-robot of ze ook mensen ‘die Amerika etnisch willen zuiveren en deporteren’ zou behandelen in het klaslokaal. De indoctrinatie-robot liegt verder dat Peterson immers ‘achter transgender mensen aangaat’, ‘hun adressen geeft’ aan derden en ze bedreigt. Shepherd slikt tranen dapper weg:

 

“Alleen al iets zeggen over andere ideeën, ik snap gewoon niet waarom dat niet kan.”

 

Orwell-robot:

 

“Mensen zijn gekwetst.”

 

Shepherd:

 

“Welke regel heb ik overtreden?”

 

Ander vrouwelijk lid van faculteit:

 

“Ehhh… gender-gebaseerde transphobia, in principe de identiteit van transgender mensen als ongeldig zien. Onder de ‘Ontario Human Rights Code‘ heb je geweld gebruikt. (…) Heb je daar geen issue mee, dat je dat gedaan hebt?”