TPOok!

 
Muziek

Gezellig Assad en Hezbollah toezingen in het Amsterdamse Concertgebouw

Libanese 'zanger' Melhem Zein krijgt podium in prestigieuze Grachtengordeltempel

Update: niks aan de hand volgens Concertgebouw.

Omdat het Amsterdamse Concertgebouw een zesdaags festival met ‘muziek uit het Midden-Oosten’ (‘Turning East: de plek waar culturen elkaar ontmoeten en verrijken‘) heeft geprogrammeerd, krijgt ook de Libanese zanger Melhem Zein een podium. Deze ‘zanger’ staat bekend om zijn muziek waarin terroristische organisaties als Hezbollah of het Syrische regime van Assad worden verheerlijkt, meldt AT5.

Onder andere journaliste Rena Netjes en Arabist Jan Jaap de Ruiter hebben het Concertgebouw gewezen op de werkelijke inhoud van deze Libanese zanger.

Eerder liet Zein in interview weten dat ‘Hezbollah een verzetsbeweging is’, dat ‘Hezbollah voor de goede zaak vecht’ en dat ‘Hezbollah geen terreurorganisatie is’.

In zijn teksten heeft Zein het er over dat hij ‘wil flirten met Syrië’ of ‘Allah, Syrië en Bashar: meer hebben we niet nodig’.

Ondanks dat het Concertgebouw liet weten ‘niet op de hoogte te zijn geweest’ van deze problemen lijkt er nog geen wijziging te zijn doorgevoerd in het programma. De zanger wordt nog gewoon aangekondigd als:

 

“Een van de meest geliefde Libanese artiesten van dit moment. Een zanger [met] een krachtige stem en een groot vocaal vermogen. Mis het niet!”

 


   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.