TPOok!

 
avatar
   
Boeken

‘Oorsprong’ van Dan Brown bestverkochte boek van 2017, met 243.770 exemplaren

'Judas' van Astrid Holleeder 118.496 keer verkocht

Boeken algemeen

 

Oorsprong, het nieuwste boek van de Amerikaan Dan Brown, is in ons land het bestverkochte boek van 2017. Er gingen sinds de verschijning in oktober 243.770 exemplaren over de toonbank en naar de e-reader, meldt de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) op de nieuwjaarsborrel in Amsterdam. De verkopen in ons land van de oorspronkelijke versie, Origin, zijn niet meegerekend.

Als tweede eindigde Judas van Astrid Holleeder, met 118.496 verkochte exemplaren. Op drie volgt Goede dochter van Karin Slaughter, dat 102.555 keer in de Nederlandse vertaling werd aangeschaft.

Judas van zusje Holleeder was in 2016 de bestverkochte titel. Haar Dagboek van een getuige haalde in 2017 de vierde plek en leidt daarmee in de categorie 75.000 tot 100.000 verkochte boeken.

Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen, het inmiddels met groot succes voor tv bewerkte verhaal over het leven in een seniorencentrum, volgt direct op vijf.

Vrij bijzonder is dat een poëzietitel op 79 eindigde: Gedichten van de broer van Roos van tv-presentator Tim Hofman haalde met meer dan 25.000 verkochte exemplaren deze voor gedichten hoge score.

In 2017 is in totaal voor 530 miljoen euro aan boeken verkocht. Voor dat bedrag werden zo’n 41 miljoen exemplaren aangeschaft; 7,4 procent als e-book.

Lenen uit de bieb gebeurt ook nog vaak: 65 miljoen papieren boeken en 3,2 miljoen e-boeken.

Anp

 

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.