TPOok!

 
avatar
   
Filosofie & Religie

Shariawatch – ‘Saudische moslim mag Valentijnsdag vieren’

Sjeik Ahmad al-Ghamdi zegt het dus dan is het zo

Een prominente Saudische sjeik vindt het vieren van Valentijnsdag niet in strijd met de islamitische leer. Hij neemt daarmee afstand van het streng religieuze beleid in het koninkrijk. Sjeik Ahmad al-Ghamdi, voormalig hoofd van de commissie ter bevordering van deugdzaamheid en ter voorkoming van zedeloosheid in de regio Mekka, zei donderdag in interview met Arab News dat moslims met een gerust hart de liefde centraal kunnen stellen op 14 februari.

“Valentijnsdag druist niet in tegen de islamitische geloofsregels omdat het een wereldse, sociale gebeurtenis is net als de viering van de nationale feestdag of Moederdag”, stelt al-Ghamdi. De aanzet Saudi-Arabië een gematigder koers te laten varen, is gegeven door kroonprins Mohammed bin Salman. Hij heeft de religieuze teugels al zover laten vieren dat nu ook vrouwen een auto mogen besturen.

Lees ook

Helemaal zielig eenzaam en alleen na Valentijnsdag? Regel dan vandaag nog een date!

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.