TPOok!

 
avatar
   
Cult

Emma Watson doneert miljoen Britse pond aan #MeToo-fonds

Gift van omgerekend 1,3 miljoen euro met open brief gepaard waarin tweehonderd sterren oproepen tot beëindigen seksuele intimidatie op werkvloer

Harry Potter-actrice Emma Watson heeft een miljoen Britse pond gedoneerd aan een nieuw fonds ten behoeve van slachtoffers van seksueel geweld. De gift van omgerekend 1,3 miljoen euro gaat gepaard met een open brief waarin tweehonderd Britse en Ierse sterren oproepen tot het beëindigen van seksuele intimidatie op de werkvloer. Ook pleiten ze in de brief voor gelijke beloning van mannen en vrouwen.

UK Justice and Equality Fund.

Emma Watson is een van de ondertekenaars van de open brief in The Observer, samen met Emma Thompson en Keira Knightley. De vrouwen zijn van plan om zondagavond in het zwart gekleed te gaan naar de uitreiking van de Bafta’s, de belangrijkste Britse filmprijzen. Net als bij de Golden Globes willen genomineerden en overige gasten hun solidariteit tonen met de Time’s Up en #MeToo-bewegingen.

Emma Watson is volgens de BBC een van de eersten die schenkt aan het UK Justice and Equality Fund. Het fonds voor gerechtigheid en gelijkheid is opgericht door de vrouwen die de brief hebben ondertekend, samen met een groep van 160 activisten en academici, om slachtoffers juridisch en financieel bij te staan. Keira Knighley en Tom Hiddleston hebben elk 10.000 Britse pond geschonken.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.