TPOok!

 
avatar
   
Kunst

Kunstenares Lina Iris Viktor klaagt Kendrick Lamar en SZA aan voor plagiaat

Zwart-gouden creaties in clip 'All the Stars' uit Black Panther film zouden van haar gestolen zijn

Foto: YouTube

Kunstenares Lina Iris Viktor klaagt muzikanten Kendrick Lamar en SZA aan voor plagiaat. Zij zouden de zwart-gouden creaties en het artwork van de clip van het nummer All the Stars uit de film Black Panther van haar hebben gestolen.

Viktor zegt dat ze twee keer eerder werd benaderd door Marvel, de producent van de Black Panther-film, met het aanbod om haar werk in de film te gebruiken. De kunstenares wees het aanbod uiteindelijk af omdat de zij de voorwaarden en vergoeding onacceptabel vond.

Tegen The New York Times zegt de Brits-Liberiaanse Viktor dat het haar niet om het geld gaat, maar om het principe. “Culturele toe-eigening is iets waar Afro-Amerikanen continu mee te maken hebben en daar verzet ik mij tegen”, stelt zij. De kunstenares eist een schadevergoeding.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.